„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vokiški mėsos kotletai, troškinti raugintų kopūstų patale

Rauginti kopūstai mėgstami daugelyje Europos šalių, pavyzdžiui, vien Lenkijoje ar Vokietijoje patiekalų su jais apstu. Šįkart receptas atkeliavo būtent iš pastarosios šalies, jis tikrai paprastas, gardus bei tinkamas šaltajam sezonui. Išbandykite!
Kotletai
Kotletai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 400 g maltos jautienos;
  • 300 g maltos kiaulienos;
  • 1 didelis svogūnas, susmulkintas;
  • 3 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
  • 1 valg. šaukšt. smulkiai kapotų petražolių (ir dar šiek tiek patiekimui);
  • 1 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 1 valg. šaukšt. Vursterio padažo;
  • 1 kiaušinis, paplaktas;
  • 3 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 500 ml raugintų kopūstų;
  • 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
  • 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos (nebūtina);
  • 100 ml vandens.

Gaminimas:

1. Į didelį dubenį sudėkite mėsą, berkite svogūnus, pipirus, druską, džiūvėsėlius, petražoles, supilkite kiaušinį ir Vursterio padažą. Labai gerai (patogiausia – rankomis) išmaišykite ir išminkykite. Suformuokite iš gautos masės apie 15–18 panašaus dydžio maltinukų ir sudėję ant plačios lėkštės dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

2. Atšalusius kotletus iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol pasidengs plutele. Kepinkite per du kartus, kad keptuvė nebūtų pergrūsta.

3. Plačioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų, sudėkite kopūstus, jei patinka kiek pomidorinis jų skonio atspalvis, dėkite ir pomidorų pastą bei cukrų, įpilkite vandens, kad nebūtų sausa. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir sudėkite kotletus ant kopūstų, kiek galėdami juos panardindami. Pridenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 min.

4. Paruoštus kotletus tiekite su kopūstais, bulvių koše, pabarstykite trupučiu atsidėtų šviežių petražolių.

Vida Press nuotr./Kukuliai padaže
Vida Press nuotr./Kukuliai padaže

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau