Ingredientai:
- 400 g maltos jautienos;
- 300 g maltos kiaulienos;
- 1 didelis svogūnas, susmulkintas;
- 3 valg. šaukšt. maltų džiūvėsėlių;
- 1 valg. šaukšt. smulkiai kapotų petražolių (ir dar šiek tiek patiekimui);
- 1 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 valg. šaukšt. Vursterio padažo;
- 1 kiaušinis, paplaktas;
- 3 valg. šaukšt. aliejaus;
- 500 ml raugintų kopūstų;
- 1 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1 valg. šaukšt. pomidorų pastos (nebūtina);
- 100 ml vandens.
Gaminimas:
1. Į didelį dubenį sudėkite mėsą, berkite svogūnus, pipirus, druską, džiūvėsėlius, petražoles, supilkite kiaušinį ir Vursterio padažą. Labai gerai (patogiausia – rankomis) išmaišykite ir išminkykite. Suformuokite iš gautos masės apie 15–18 panašaus dydžio maltinukų ir sudėję ant plačios lėkštės dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Atšalusius kotletus iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus, kol pasidengs plutele. Kepinkite per du kartus, kad keptuvė nebūtų pergrūsta.
3. Plačioje keptuvėje ar troškintuve įkaitinkite aliejų, sudėkite kopūstus, jei patinka kiek pomidorinis jų skonio atspalvis, dėkite ir pomidorų pastą bei cukrų, įpilkite vandens, kad nebūtų sausa. Kai užvirs, sumažinkite kaitrą ir sudėkite kotletus ant kopūstų, kiek galėdami juos panardindami. Pridenkite dangčiu ir troškinkite apie 15 min.
4. Paruoštus kotletus tiekite su kopūstais, bulvių koše, pabarstykite trupučiu atsidėtų šviežių petražolių.