Per Kalėdas skaitykite kartu. Prenumeratai -50%
Išbandyti

Vos keli ingredientai ir skaniausi obuolių blynai – ant stalo

Dažnai į vaikus auginančių šeimų savaitgalio pusryčius „įsiprašo“ blynai – įvairių skonių, įvairių pavidalų. Receptams kriterijai dažniausiai keli – kuo paprasčiau, greičiau ir, aišku, maistingiau. Obuolių blynai, kurių receptą pasiūlysime šįkart, atitinka visus išvardintus, o dar – džiugina ne tik mažuosius, bet ir suaugusius pusryčiautojus.
Blyneliai su obuoliais
Blyneliai su obuoliais / Shutterstock nuotr.

Ingredientai

  • 2–3 didesni obuoliai;
  • Žiupsnelis druskos;
  • Šaukštas cukraus;
  • Geras šaukštas cinamono;
  • Pusė stiklinės kefyro;
  • Miltų.

Gaminimas

Obuolius sutarkuoti per burokinę tarką. Sudėti druską, cukrų, cinamoną, supilti kefyrą. Viską sumaišyti. Dėti miltų tiek, kad tešla būtų tirštoka – nebėgtų nuo šaukšto, bet ir ne per sausa. Kitaip tariant, kad pakabinus šaukštu dėti į keptuvę. Vienas šaukštas – vienas blynas. Kepti kol gražiai paskrus. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tvarumu garsėjanti kompanija „Reynaers Aluminium“ prisidės prie unikalaus miestelio verslui statybų Kauno LEZ
Reklama
Energija veiksme: kaip Dakaro lenktynininkas valdo stresą ir iššūkius
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas