Ingredientai (4 asm.):
- 4 didesni arba 8 mažesni kiaulienos pjausniai su kaulu;
- 4 skiltelės česnako;
- 2 valg. šaukšt. medaus;
- 2 valg. šaukšt. vandens;
- 1,5 arbat. šaukšt. obuolių acto;
- 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
- žiupsnis stambiai maltų juodųjų arba rožinių pipirų;
- 2 valg. šaukšt. kepti tinkamo aliejaus;
- 2 valg. šaukšt. kapotų petražolių, svogūnų laiškų ar meškinių česnakų (galima naudoti mišinį, galima – vienos rūšies žalumynus).
Gaminimas:
1. Labai smulkiai sukapokite česnaką (netraiškykite!), sumaišykite nedideliame dubenėlyje jį su medumi, vandeniu, actu, 0,5 šaukštelio druskos, išsukite, kad viskas gerai pasiskirstytų.
2. Kiaulienos pjausnius gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais, pabarstykite abi puses likusios druskos ir pipirų mišiniu.
3. Storadugnę (geriausiai – ketaus) keptuvę su aliejumi įkaitinkite ir dėkite kiaulienos pjausnius (vienu sluoksniu), kepkite kiekvieną pusę po 4–5 min., kol gražiai skrustelės.
4. Kepsnelius perkelkite į lėkštę, o į keptuvę supilkite pasiruoštą medaus ir kitų priedų mišinį, pakaitinkite minutę, kol česnakas pakvips, o tada grąžinkite kiaulieną ir vienąsyk apversdami pakepkite dar porą minučių, tada nukaiskite keptuvę, pabarstykite kiaulieną žalumynais ir leiskite „pailsėti“ 5–7 min.
Tiekite su keptais obuoliais, mėgstamomis salotomis, jei norisi stipriau – su ryžiais, kuskusu ar keptomis bulvytėmis.