Reikės:
- ~1kg voveraičių;
- ~300g karštai rūkytos šoninės;
- 2-3 svogūnų;
- 2 skiltelių česnako;
- 500g riebios grietinėlės;
- Ryšulėlio šviežių krapų;
- Druskos, pipirų, čiobrelio.
Gaminimas:
Į keptuvę pilame šlakelį aliejaus ir jame apkepiname kubeliais supjaustytą rūkytą šoninę, tuomet dedame smulkintus svogūnus ir česnakus. Viską pakepiname kol svogūnai suminkštėja.
Viską išimame iš keptuvės ir į ją dedame kepti voveraites. Truputį pakepusios paleis nemažai skysčio. Jame troškiname tol, kol visas išgaruoja.
Tada dedame šoninę, pilame grietinėlės ir pagardiname druska, pipirais, čiobreliais. Troškiname apie 10min. Patiekiant gausiai įmaišome kapotų krapų.
Patiekiame su virtomis bulvėmis ir šviežiai raugintais agurkėliais.
Skanaus Jums linki Aurimėlis!