Nežinia, kiek tiesos yra posakyje „kelias į vyro širdį eina per skrandį“, bet mes tikrai žinome, jog skaniu maistu galima pakerėti ir moteris. O jei tai bus saldūs, burnoje tirpstantys ir lig dangaus pakylėjantys desertai... Patikėkite, daugelio moterų širdys tirpsta dėl jų ne mažiau nei dėl puokštės gėlių. Be to, vyro rankomis pagamintas skanėstas tikrai paliks nepalyginamai didesnį įspūdį nei kvietimas į restoraną.
Išbandykite! Moters dieną nustebinkite savo mylimąsias, paruošdami desertą. Paprastą, greitą ir lengvą – tikrai nesiūlome Jums užsidaryti virtuvėje kelioms valandoms, bandant perprasti sudėtingų receptų vingrybes. Priešingai – norime Jus įtikinti, kad net labai lengvai ir labai greitai galite savo mylimajai paruošti tokią saldžią dovaną, nuo kurios ji sekundei praras amą, o širdis nusiris į kulnus...
Vyrai, prisiminkite – moterims reikia paprastų dalykų. Ir meilę, ir pastangas, kurias sudėsite ruošdami desertą, moterys dažnai įvertins labiau nei kokį nors pirkinį. Sužavėkite savo antrąsias puses. O gal net priverskite Jus įsimylėti iš naujo!
Taip, suprantame – dėžutę ledų nupirkti prekybos centre būtų kur kas paprasčiau. Bet, patikėkite, naminius ledus pagaminti gali būti beveik taip pat paprasta kaip nusipirkti parduotuvėje! Sugaišite vos 10 minučių ir vėliau galėsite džiaugtis savo mylimosios komplimentais. Nes šie ledai tikrai puikūs – saldūs, su puikiai jaučiamu kavos aromatu bei skoniu, pagardinti šokolado gabalėliais.
Ingredientai
Kava:
2.00 arbat. š. (tirpios miltelių)
Auksaspalvis sirupas: (patiekimui) 20.00 g
Kaip gaminti
- Į didelį dubenį sudėkite visus produktus, išskyrus šokoladą ir lazdyno riešutus. Išplakite iki vientisos standžios masės.
- Šokoladą susmulkinkite mažais gabalėliais ir įmaišykite į masę.
- Supilkite paruoštą masę į sandarų indą. Paviršių išlyginkite ir apibarstykite kepintais kapotais lazdyno riešutais.
- Indą uždenkite, dėkite į šaldiklį ir palaikykite bent 6 valandas ar per naktį.
- Išdėliokite į indelius, jei norite, apliekite auksaspalviu sirupu ar apibarstykite dar daugiau šokolado gabalėlių. Skanaus!
Suskleisti
Stiklinėse sluoksniuoti desertai – vienas iš paprasčiausių desertų, tačiau jų išvaizda dažnai gali būti apgaulinga: pavyzdžiui, nors šį desertą paruošite vos per kelias minutes, stiklinės bus gražios, elegantiškos ir vertos dešimties balų! Svarbiausia – net jei esate visiškas virtuvės naujokas, suklysti čia tiesiog nėra kur ar kaip. Pasiruoškite produktus ir sluoksniuokite juos vieną po kito gražiausiose savo stiklinėse. Ir viskas!
Ingredientai
Meduoliai: (arba mėgstamų sausainių) 200.00 g
Jogurtas:
350.00 g (tiršto graikiško arba tirštos grietinės)
Sultys:
3.00 valg. š. (citrinų)
Abrikosai:
250.00 g (konservuotų tinka ir persikai)
Kaip gaminti
- Meduolius arba mėgstamus sausainius sulaužykite nedideliais gabalėliais.
- Tirštą graikišką jogurtą (arba tirštą grietinę) sumaišykite su milteliniu cukrumi ir citrinos sultimis.
- Konservuotus abrikosus ar persikus supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
- Susluoksniuokite desertą stiklinėje: iš pradžių ant dugno berkite saujelę meduolių ar sausainių, ant jų tolygiai paskleiskite porą šaukštų graikiško jogurto, ant šio paskleiskite pjaustytų persikų ar abrikosų sluoksnį. Taip susluoksniuokite visus turimus produktus. Viršutinis sluoksnis turi būti graikiško jogurto.
- Susluoksniuotus desertus uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
- Prieš patiekdami, papuoškite vaisiais ar apibarstykite maltu cinamonu ar smulkintu šokoladu. Patiekite šaltą. Skanaus!
Suskleisti
Moterys gali turėti daug draugų, bet šokoladas visuomet išliks vienas iš pačių geriausių; jos gali turėti labai daug silpnybių, bet šokoladas visada bus viena iš didžiausių. Todėl, pasirinkę savo mylimąją nustebinti naminiais šokoladiniais saldainiais, tikrai neapsiriksite. Tai vienas iš desertų, nuo kurių linksta kojos ir svaigsta galva: gausiai šokoladinis, labai nuodėmingas, labai saldus... Beje, šokoladas puikiai žinomas kaip afrodiziakas. Kas gi galėtų paprieštarauti, kad tai – ne idealus desertas Moters dienai paminėti? O jei dar ruošti Jūsų rankomis, šie paprastučiai saldainiai tikrai bus pati geriausia (ir saldžiausia, ir skaniausia!) dovana.
Kaip gaminti
|
Astos Černės nuotr. / Šokoladiniai saldainiai su graikiniais riešutais |
- Į dubenėlį sudėkite gabalėliais sulaužytą šokoladą, supilkite saldintą sutirštintą pieną ir sudėkite sviestą. Kaitinkite mikrobangų krosnelėje kelias minutes, kartais atidarydami dureles ir pamaišydami, kol šokoladas bei sviestas ištirps ir gausite visiškai vientisą masę. Neperkaitinkite ir neužvirinkite.
- Įmaišykite smulkintus graikinius riešutus.
- Supilkite paruoštą masę į sviestu išteptą ar folija išklotą indą (15x15 cm dydžio), paviršių išlyginkite ir tolygiai apibarstykite saujele smulkintų graikinių riešutų.
- Indą uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą. Palaikykite bent kelias valandas ar per naktį, kol masė bus visiškai sustingusi.
- Išimkite iš indo ir labai aštriu peiliu supjaustykite kvadratėliais. Patiekite prie puodelio kavos. Skanaus!
* Galite naudoti bet kokius mėgstamus riešutus arba juos pakeisti kitais norimais priedais, pavyzdžiui, mėgstamų sausainių gabalėliais ar susmulkintu mėgstamu šokoladiniu batonėliu.
Suskleisti