Vytaro Radzevičiaus grybų „risotto“ su grikiais

Velykoms virtuvės šefas V. Radzevičius siūlo patiekalą, kupiną grybų skonio. Tačiau jo pasiūlymas – kiek netradiciškas: tai – grybų ir grikių daugiaryžis („risotto“).
Vytaras Radzevičius ir asociatyvi nuotr.
Vytaras Radzevičius ir asociatyvi nuotr. / Asmeninio arch. ir Vidapress nuotr.

„Gal ne „risotto“, o labiau „grikotto“, bet tai – ne ką prastesnė šio legendinio patiekalo versija. Grikiai ir grybai dera ne tik todėl, kad jie vieni kitus papildo. Šis duetas, kaip ir aš, yra tikri Dzūkijos ambasadoriai. Niekur kitur Lietuvoje tokio recepto nesurastum, anei sugalvotum. Todėl kas kartą patiekdamas ant stalo sakau, kad šiame patiekale girdėti pušynų ošimas, traškančios samanos ir gavus miško kvapas“, – „Lidl“ pranešime žiniasklaidai tvirtina ambasadorius V. Radzevičius.

Jums reikės:

  • 200 gramų grikių
  • 300–350 gramų konservuotų grybų: baravykų, voveraičių ar grybų mišinio
  • 1 mažo svogūno
  • 2 skiltelių česnako
  • 500 ml karšto daržovių sultinio
  • 2 v. š. alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnio tarkuoto parmezano arba kito kietojo sūrio
  • Druskos, pipirų pagal skonį
  • Šviežių petražolių papuošimui

Gaminimas:

Pirmiausia, susmulkinkite svogūną ir česnaką. Keptuvėje arba storadugniame inde įkaitinkite aliejų ir suberkite smulkintą svogūną. Kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės, ir tada dar 1 minutę pakepinkite česnaką.

Griežinėliais supjaustykite grybus. Sudėkite juos į keptuvę ir kepkite apie 5–7 minutes, kol išsiskirs ir išgaruos skystis, o grybai – apskrus. Po to suberkite išvirusius grikius ir viską gerai išmaišykite.

Po truputį – po vieną samtį – pilkite karštą daržovių sultinį ir maišykite tol, kol jis susigers į ruošiamą masę. Taip pasieksite klasikiniam „risotto“ būdingą kreminę konsistenciją.

Viską troškinkite apie 15–20 minučių, kol grikiai suminkštės, bet dar išlaikys formą.

Grikiams išvirus, pagardinkite patiekalą druska ir pipirais. Jei norite dar daugiau kremiškumo, įmaišykite tarkuoto kietojo sūrio.

Patiekite patiekalą karštą, apibarstę šviežiomis petražolėmis ir dar trupučiu sūrio. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“