Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: airiškai lėtai troškinta jautiena

Šis airiškas patiekalas dar skanesnis, jei pagaminamas dieną prieš valgymą. Patiekiamas su bulvių koše. O ir lietuviški rauginti agurkai labai dera. Gaminamas jis lėtai ir ilgai. Gali būti nekantru, todėl gal pravers keli airiški anekdotai. Grynai airiški, nes dažnai jų humoras gan storžieviškas.
Vytaras Radzevičius ir jo ruoštas airiškas jautienos troškinys
Vytaras Radzevičius ir jo ruoštas airiškas jautienos troškinys / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Du seni airiai Murphy ir Sean aptarinėja gyvenimą ir staiga Murphy seno bičiulio paklausia: „Jei tau leistų pasirinkti tarp Parkinsono ir Alzheimerio ligos, kurią tu rinktumeis?“. „Žinoma Parkinsoną“, – nė nemirktelėjęs atsakė Seanas. Ir pridūrė: „Geriau išlaistyti kelis lašelius viskio nei pamiršti, kur tu pasislėpei visą butelį!“.

***

Murphy prisiminė esąs katalikas ir po ilgos pertraukos nuėjo išpažinties. Jis įėjo į klausyklą už užuolaidos ir nustebo – priešais save pamatė puikiai įrengtą barą su gėrimais, cigarais ir gražuolių nuotraukomis. Murphy išgirdo atėjus kunigą.

„Šventas tėve, atleiskite, labai seniai buvau išpažinties ir matau, kad klausyklos dabar kur kas geresnės nei buvo anksčiau…“.

Kunigas atsakė: „Eik lauk, idiote. Tu užėjai į mano pusę!“.

4-6 valgytojams reikės:

  • 100 g sviesto;
  • 1 smulkiai pjaustyto svogūno;
  • 2-3 smulkiai pjaustytų česnako skiltelių;
  • 1 kg troškinimui tinkamos jautienos, supjaustytos pusės degtuko dėžutės dydžio gabalėliais;
  • 2 šaukštų miltų;
  • 1 supjaustytos morkos;
  • 1 smulkiai supjaustyto saliero stiebo;
  • ¼ šaukštelio trinto muskato;
  • ¼ šaukštelio kvapniųjų pipirų;
  • 600 ml „Guinness“ alaus (viena skardinė);
  • 2 apelsinų tarkuota žievelė ir sultys;
  • druskos ir juodųjų pipirų pagal skonį;
  • smulkintų petražolių lapų papuošimui.
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Airiškai lėtai troškinta jautiena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Airiškai lėtai troškinta jautiena

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių temperatūros.

2. Pusę sviesto ištirpinkite troškinimo inde ant viryklės ir pakepinkite su svogūnais ir česnakais, kol šie suminkštės.

3. Tuo tarpu mėsą suvoliokite su miltais. Keptuvėje ištirpinkite likusį sviestą ir jame apkepinkite mėsą, kol paruduos. Sudėkite į troškinimo indą „pas svogūnus su česnakais“.

4. Įdėkite morkas, salierą, muskatą, kvapniuosius pipirus, pasūdykite ir įdėkite juodųjų pipirų pagal skonį ir supilkite „Guinness“ alų. Troškinimo indą sandariai uždenkite (geriausiai tam tinka ketaus troškinimo puodas) ir pašaukite į orkaitę. Troškinkite apie 4-6 valandas, priklausomai nuo mėsos, kol ji bus visiškai minkšta. Supilkite apelsinų sultis ir tarkuotą žievelę ir palikite vėsti pernakt.

5. Prieš patiekdami valgyti, įkaitinkite orkaitę iki 150 laipsnių ir pašildykite apie 45 minutes. Taip rekomenduoja airiai. Ragavau šį patiekalą ir ką tik pagamintą, ir pašildytą kitą dieną – visaip skanu.

6. Patiekite su bulvių koše apibarstę petražolėmis. Itin geras patiekalas šaltam žiemos vakarui.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Airiškai lėtai troškinta jautiena
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Airiškai lėtai troškinta jautiena

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis