Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: baravykienė ant laužo

Varėnoje šiandien vyksta tradicinė grybų šventė. Nepaisant to, kad grybų šiemet Dzūkijoje mažoka, tradicija yra tradicija. Ir net jei pats neprisirenki baravykų, dabar be didelio vargo rasi jų parduotuvėse šaldytų. O tada pats metas palydėti šiltesnį rudenį žiemos link, gal paskutinį kartą šiemet lauke užsikūrus laužą ir pakabinus puodą virš ugnies.
Vytaras Razdevičius ir jo virta baravykienė ant laužo
Vytaras Razdevičius ir jo virta baravykienė ant laužo / Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Nebūtinai ant laužo. Galima šią sriubą virti ir namie. Bet su dūmo skoniu skaniau.

Proporcijos gali keistis pagal grybų kiekį. Bet jums reikia turėti:

  • baravykų;
  • sviesto;
  • grietinėlės;
  • svogūnų;
  • morkų;
  • perlinių kruopų;
  • šviežių čiobrelių;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Svogūnus supjaustykite smulkiai, morkas – griežinėliais. Užkaiskite puodą. Įdėkite į jį sviestą. Kai ištirps – pakepinkite maišydami svogūnus iki minkštumo. Tada sudėkite morkas ir kelias minutes maišydami pakepinkite. Įpilkite vandens pagal verdamos sriubos kiekį.

2. Sudėkite perlines kruopas (jei reikia – prieš tai jas pamirkykite, bet geriau rinkitės greitai išverdančias). Užvirinkite ir virkite ant vidutinio karščio. Kai kruopos suminkštės, sudėkite baravykus. Užvirinkite, įdėkite druskos ir susmulkintų čiobrelių.

3. Pavirkite 10-15 minučių. Įpilkite grietinėlės ir dar kartą užvirinkite.

4. Patiekite su rupia juoda duona.

Autoriaus nuotr./Baravykų sriuba
Autoriaus nuotr./Baravykų sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis