O ir šiaip tuose kraštuose briedžio niekas be reikalo nemedžios. Nors dažnas ir turi visureigyje atviru kėbulu įsimetęs medžioklinį šautuvą. Dėl viso pikto. Laukinis miškas juk. Bet sumedžioja tiek, kiek reikia – kol nesuvalgo vieno, į kitą nešauna. Net jei ir į kiemą briedis ateina.
Ir žvejyboje tas pats – neteko matyti, kad kas luptų žuvį iš vandens karučiais, nes kam jos reikia per daug? Pasigauna tiek, kiek reikia tai dienai pavalgyti.
O vienas indėnas Vankuverio saloje pasakojo taikliu šūviu paklojęs elnią ir ėjęs jo pasiimti. Bet staiga prieš jį išlindo Didžiapėdis (Bigfoot), užsimetęs jo elnią ant pečių ir dingęs tankmėje. Ilgai žiūrėjau tam indėnui į akis. Neatrodė, kad meluoja. Ir kanapės Kanadoje dar nebuvo legalizuotos. Taip ir likau nesupratęs, kaip buvo iš tikrųjų.
6-8 valgytojams reikės:
- 2-3 kg briedienos;
- 1 stiklinės raudonojo vyno;
- 2 svogūno galvų;
- 5 česnako skiltelių;
- 1 šaukštelio Vorčesterio padažo;
- 1/3 stiklinės alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštelio Dižono garstyčių;
- 5 kadagio uogų;
- 1 šaukštelio džiovinto čiobrelio;
- 1 šaukštelio džiovinto rozmarino;
- 1 šaukštelio džiovinto raudonėlio;
- juodųjų pipirų ir druskos pagal skonį.
Gaminimas:
1. Svogūnus ir česnaką smulkiai supjaustykite. Visus ingredientus gerai išmaišykite dubenyje.
2. Įdėkite mėsą į marinatą ir gerai išmaigykite, suminkykite.
3. Marinuokite mėsą šaldytuve mažiausiai 12 valandų.
4. Prieš kepdami mėsą nusausinkite
5. Įkaitinkite storo dugno keptuvę ir apkepkite briedieną.
6. Kepkite briedieną orkaitėįe 100 laipsnių temperatūroje grilio režimu, uždengę aliuminio folija. Arba kol vidinė mėsos temperatūra pasieks 60 laipsnių. Arba kol ji taps lengvai plėšoma.
7. Patiekite su virtais burokėliais su citrinos sultimis ir alyvuogių aliejumi bei orkaitėje keptomis morkomis. Arba su kitu savo mėgstamu garnyru.