Ingredientai (4-6 valgytojams):
- 500 g riebesnės jautienos (geriausia – krūtininė);
- 3-4 galvutės svogūno;
- 1/3 stiklinės ryžių;
- 500 g pomidorų;
- 1/2 stiklinės smulkintos kalendros ir petražolės;
- tkemali padažo;
- prieskonių chmeli suneli;
- česnako, pipirų, druskos ir chmeli suneli prieskonių mišinio, acto – pagal skonį.
Gaminimas:
1. Jautieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 8-10 stiklinių vandens ir virkite nugriebdami atsirandančias putas.
2. Po pusantros dviejų valandų sudėkite vandenyje praplautus ryžius, nuimtomis odelėmis ketvirčiais supjaustytus pomidorus, smulkiai supjaustytus svogūnus ir pusę žalumynų bei tkemali padažo pagal skonį. Virkite dar apie pusvalandį, prieš pabaigą sudėkite sutrintą česnaką, pipirus, chmeli suneli, acto ir druskos pagal skonį.
3. Patiekdami charčo lėkštėse apibarstykite žalumynais.