Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: charčio sriuba (Sakartvelas)

Keliaudamas po Sakartvelą bandžiau išsiaiškinti kelis dalykus – kaip kepti taip vadinamą „šašlyką“ ir kaip virti charčio sriubą. Apie šašlyko tyrimus – ateityje, o charčio receptas taip ir liko įvairialypis – unifikuoto, galima sakyti, nėra. Tad šis receptas – vienas iš daugelio, kurį man papasakojo bičiulis iš Lagodechio miesto. Recepte nemažai improvizacijos, bet galų gale ant stalo garuos lėkštė su niekuo nesupainiojamu charčio sriubos aromatu.
Vytaras Radzevičius ir jo virta charčio sriuba
Vytaras Radzevičius ir jo virta charčio sriuba / Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ingredientai (4-6 valgytojams):

  • 500 g riebesnės jautienos (geriausia – krūtininė);
  • 3-4 galvutės svogūno;
  • 1/3 stiklinės ryžių;
  • 500 g pomidorų;
  • 1/2 stiklinės smulkintos kalendros ir petražolės;
  • tkemali padažo;
  • prieskonių chmeli suneli;
  • česnako, pipirų, druskos ir chmeli suneli prieskonių mišinio, acto – pagal skonį.

Gaminimas:

1. Jautieną nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite 8-10 stiklinių vandens ir virkite nugriebdami atsirandančias putas.

2. Po pusantros dviejų valandų sudėkite vandenyje praplautus ryžius, nuimtomis odelėmis ketvirčiais supjaustytus pomidorus, smulkiai supjaustytus svogūnus ir pusę žalumynų bei tkemali padažo pagal skonį. Virkite dar apie pusvalandį, prieš pabaigą sudėkite sutrintą česnaką, pipirus, chmeli suneli, acto ir druskos pagal skonį.

3. Patiekdami charčo lėkštėse apibarstykite žalumynais.

Autoriaus nuotr. /Charčio sriuba
Autoriaus nuotr. /Charčio sriuba

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų