Mes visada keliaujame. Net miegodami judame laike. Niekada nesustojame. Nors gal ir labai norėtųsi.
Bet taip pat norisi išbandyti tiek nepatirtų dalykų! Laiko nėra? Baisu? Prancūzai turi gerą posakį: „Daugiausiai žmonių miršta lovose“. Ar nebijote eiti miegoti? Sukuriame sau ribas, kurių nėra. Išgalvojame jas ir bandome pateisinti dabartį. Pasižadėjimas nuo Naujųjų metų kardinaliai pakeisti savo gyvenimą jau seniai tapo rutina, ar ne? Mesiu svorį, neberūkysiu, pamiršiu facebooką... Geriau, nei Helen Fielding „Bridžitos Džouns dienoraštyje“ to niekas neaprašė. O gal pasilikime toms permainoms pirmadienius? Jie juk dažniau ateina. Bet tai ir vėl riboženklis ateityje. Apsidairai aplinkui ir supranti, kad geriausias laikas yra šiandien.
Dabar aplink sirpsta trešnės ir slyvos, pabandykim iš jų pasigaminti kažką panašaus į čatnį. Arba aštroką trešnių bei slyvų uogienę lietuviškai su žiupsniu egzotikos.
Šią vasarą jau ne kartą viriau šį padažą. Tinka prie visko – mėsų, žuvies, sūrių ar tiesiog kabinti šaukštais iš stiklainio, kai niekas nemato.
Puslitriui padažo reikės:
- 1 kilogramo trešnių arba slyvų;
- 2 cm ilgio imbiero šaknies;
- 3-4 šaukštų rudojo cukraus;
- pusės supjaustyto šviežio čili pipiro;
- 1 šaukšto obuolių acto.
Gaminimas:
Iš uogų išimkite kauliukus. Sudėkite visus ingredientus į puodą. Užvirinkite ir virkite ant mažos ugnies apie 45 minutes. Po to viralą sutrinkite trintuvėje.
Vartokite atvėsintą. Sandariame inde galima laikyti šaldytuve.
Gero apetito!