Dar į indiškus desertus patenka daug kvapų. Pavyzdžiui, gėlių. Ar tai koks rožinis vanduo, ar dar kas nors. Bet šis desertas man patiko. Nors į jį Indijoje mėgstama taip pat pridėti papildomų gėlių skonių, bet paprastesnis skonis tikrai atgaivins karštą lietuvišką vasarą.
4 valgytojams reikės:
- 5-6 apelsinų (naudoju „Valencia“ rūšį, skirtą sultims);
- 1 citrinos sulčių;
- 2/3 stiklinės cukraus;
- 1 stiklinės vandens;
- 5-6 mėtos lapelių.
Gaminimas:
1. Cukrų suberkite į storadugnę keptuvę ar puodą. Supilkite pusę citrinos sulčių ir pusę nurodyto kiekio vandens. Kartkartėmis pamaišydami kaitinkite kol vanduo ištirps. Kai užvirs, pavirinkite, kol sirupas taps skaidrus ir nukelkite nuo viryklės.
2. Nupjaukite apelsinų viršūmes taip, kad vėliau jomis būtų galima uždengti viršų, o į ertmę tilptų šaukštas ar šaukštelis. Išspauskite sultis ir šaukštu ar šaukšteliu išgramdykite minkštimą. Sultis ir minkštimą supilkite į sirupą. Įpilkite likusį vandenį ir citrinos sultis (sulčių galima pilti ir daugiau ar mažiau, pagal skonį. Taip pat galima įtarkuoto nereikalingų apelsinų živeles – skoniui sustiprinti). Masę išpilstykite į šaldymo maišelius ir užšaldykite šaldiklyje.
3. Apelsinų žieves su „dangteliais“ taip pat užšaldykite.
4. Kai sirupo masė užšals, susmulkinkite ją (sutrinkite arba sumalkite smulkintuvu) ir sudėkite į tuščiavidurius apelsinus. Ant viršaus uždėkite po mėtos lapelį, uždenkite nupjauta apelsino dalimi ir patiekite. Arba laikykite šaldiklyje ir patiekite kada reikės.