Beje, jei sugalvosite – čapati taip pat galite išsikepti. Jums reikės stiklinės miltų, 2/3 stiklinės vandens, ½ šaukštelio druskos, 3 šaukštų ištirpdyto sviesto.
Dideliame dubenyje išmaišykite miltus su druska. Po truputį pildami vandenį, išminkykite tešlą. Padalykite tešlą į 15 gabaliukų ir iškočiokite plonus paplotėlius. Gerai įkaitinkite keptuvę ir dėkite į ją paplotėlį. Kai pradeda kilti rudos pūslės – apverskite. Kai paplotėlis išsipūs tarsi balionas – išimkite iš keptuvės ir aptepkite tirpdytu sviestu. Dėkite į puodą su dangčiu, kad neatvėstų.
O tada baikite gaminti dal troškinį.
4 valgytojams reikės:
- 450 g natūralaus jogurto;
- 1 šaukšto rudojo cukraus;
- 5 stiklinių vandens;
- 1 stiklinės lešių (vandens kiekis gali būti skirtingas pagal lęšius – vadovaukitės gamintojo rekomendacija);
- ½ šaukštelio ciberžolės miltelių;
- 2 laurų lapų;
- druskos pagal skonį;
- 1 šaukšto lydyto ghi sviesto arba aliejaus;
- 1 šaukštelio juodųjų garstyčių sėklų;
- 2-3 šaukštelių paprikos miltelių;
- 1 šaukštelio pankolio sėklų;
- 1 šaukštelio tarkuoto imbiero.
Gaminimas:
1. Jogurtą ir rudąjį cukrų sumaišykite su stikline vandens ir atidėkite į šalį.
2. Lęšius nuplaukite kiaurasamtyje ir suberkite į verdantį vandenį. Kai užvirs antrą kartą, pavirkite apie 10 minučių. Nugraibykite putas.
3. Sumeskite laurų lapus, suberkite ciberžolės miltelius, druską, išmaišykite, uždenkite ir virkite virš silpnos ugnies, kol lęšiai išvirs. Išgriebkite laurų lapus.
4. Mažame puode įkaitinkite ghi arbą aliejų. Virš vidutinės ugnies pakaitinkite juodųjų garstyčių grūdelius. Puodą trumpam uždenkite – kol nutils grūdelių spragėjimas. Tada suberkite likusius prieskonius. Maišydami truputį pakaitinkite, tada supilkite šį padažą į jogurtą, išmaišykite ir supilkite jogurtą į puodą su lęšiais. Maišydami dar kartą užvirinkite.
5. Gamindami šį patiekalą stebėkite sriubos tirštumą – ji turi būti ne poer skysta ir ne per tiršta. Jei reikės, virdami šiek tiek papildykite vandeniu.