Prasideda kepsninių sezonas ir vis dažniau užuodžiame apetitą žadinantį keptos mėsos kvapą. Jeigu jums staiga ir neatidėliojant užsinorėjo ant žarijų keptos mėsos, tačiau neturite jos pasiruošę – ne bėda. Šiems kepsneliams marinuoti daug laiko nereikės. Užteks pusvalandžio ir galėsite kepsnelius verti ant iešmų. Panašiai tiek laiko, kol įkais kepsninėje užkurtos kepimo anglys.
Ingredientai (6 valgytojams):
- 1,2 kilogramo kiaulienos sprandinės (arba skaičiuokite vienam valgytojui 200-250 g mėsos);
- 3-4 svogūno galvų;
- stambiai grūstų juodųjų pipirų, pagal skonį;
- druskos, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Mėsą supjaustykite maždaug degtukų dėžutės dydžio gabalėliais. Svogūnus supjaustykite griežinėliais.
2. Mėsą, svogūnus ir pipirus sudėkite į dubenį. Prasideda svarbiausioji dalis – viską maišydami gerai išminkykite rankomis, kad svogūno griežinėliai paleistų sultis, o šios susigertų į mėsą.
3. Taip pat pravartu uždengti dubenį dangčiu ir stipriai pakratyti, kad mėsa gerai „atsidaužytų“ šonus.
4. Po pusvalandžio (aš kelis kartus kepiau ir po 20 minučių marinavimo), pasūdykite mėsą, trumpai paminkykite ir verkite gabalus ant iešmo. Verkite taip, kad jie prisispaustų vienas prie kito, o nebūtų atsiskyrę.
5. Kepkite atidžiai vartydami ir sukiodami, kad mėsa keptų tolygiai. Po keliolikos minučių, kai kepsneliai apskrus, prapjaukite didžiausią ir akimis įvertinkite, ar mėsa iškepusi.
Taip kepami kepsneliai bus sultingi ir nesukietėję. Prie jų rekomenduočiau pomidorų ir granatų salotas, kurių receptą galite rasti ČIA