6 valgytojams reikės:
- 150 g špinatų;
- 50 g džiovintų spanguolių;
- 50 g graikinių riešutų;
- 1 kg kalakuto krūtinėlės;
- 2 šaukštai aliejaus;
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių;
- druskos ir juodųjų pipirų.
padažui:
- 200 g grietinėlės;
- 1 šaukštas miltų;
- 1 šaukštelis džiovintų čiobrelių;
- 2 šaukštai brendžio;
- druskos.
Gaminimas:
1. Špinatus užpilkite verdančių vandeniu, palaikykite minutę, praskalaukite šaltu, nusausinkite, supjaustykite smulkiai ir sudėkite į dubenį. Spanguoles smulkiai supjaustykite (galima šį veiksmą ir praleisti), graikinius riešutus sugrūskite trintuvėje ir sudėkite į tą patį dubenį. Pridėkite čiobrelių, pipirų, druskos, išmaišykite.
2. Kalakutieną išpjaustykite, kad būtų galima „išlankstyti“ kuo plokščiau, pasūdykite, papirinkite ir dar lengvai išmuškite virtuviniu plaktuku.
3. Ant kalakutienos paskleiskite įdarą, aptepkite aliejumi ir mėsą tampriai suvyniokite į kepimo popierių arba aliuminio foliją. Iš galų vyniotinį dar paspauskite, kad „dešra“ gautųsi tolygaus storio. Viską apvyniokite siūlu ir pašaukite į iki 160 °C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Kepkite apie 45 minutes.
4. Išvyniokite kepsnį ir dar pakepkite orkaitėje, kol gražiai apskrus.
5. Išėmę iš orkaitės ir uždengę leiskite kepsniui apie 10 minučių „pailsėti“.
6. Tuo tarpu prikaistuvyje užkaitinkite grietinėlę, šliūkštelėkite brendžio, įdėkite čiobrelius, tolygiai įbarstykite miltus ir maišydami sulaukite tirštoko padažo konsistencijos.
7. Vyniotinį patiekite supjaustytą riekelėmis ir užpildami padažu su mėgstamu garnyru.
Vyniotinį galima valgyti ir šaltą, tada šis padažas nebūtinas.