Tai paradoksaliai pavojingas riešutas – kasmet pasaulyje ši krentanti palmės bomba užmuša apie 150 žmonių. Bet jis gali ir išgelbėti gyvybes – anot įvairių šaltinių, Antrajame pasauliniame kare Ramiajame vandenyne šviežias kokoso vanduo, esant būtinybei, būdavo perpilamas sužeistiems kariams vietoj kraujo.
Kol kas Lietuvoje kokoso riešutai ant galvų nekrenta ir jie labiau tinkami gastronomijai. Kaip ir šiame tradiciniame azijietiškame deserte.
4 valgytojams reikės:
- 4 kiaušinių;
- 75 g rudojo cukraus;
- 250 ml kokosų pieno (geriau liesesnis);
- 1 arbatinio šaukštelio vanilės esencijos;
- cinamono, apibarstymui.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 150C laipsnių temperatūros.
2. Sumaišykite kiaušinius ir cukrų iki vientisos masės. Įpilkite kokosų pieną ir viską išplakite.
3. Išpilstykite masę į karščiui atsparius indus, įstatykite juos į kepimo indą, maždaug iki pusės į kepimo indą įpilkite vandens.
4. Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 40 minučių.
5. Ištraukite iš orkaitės, išimkite indelius iš kepimo indo, apibarstykite kremą cinamonu ir atšaldykite.
Šis tradicinis desertas Azijoje patiekiamas su ryžiais arba šviežiais vaisiais.