„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: koldūnai, kuriuos verta gaminti visam būriui

Koldūnai, virtiniai, mantai, chinkaliai ir t.t. Kažką panašaus, kai į miltų tešlą uždaromas įdaras, rasi bene visame pasaulyje. Ir kiekviena tauta turi savas tradicijas. Manau, kad sukant koldūnus svarbiausia yra tai, kad dalyvautų visa šeima ar draugų kompanija. Tai puikus bendravimo būdas ir gera socializacija. Tereikia didelio stalo ir geros nuotaikos.
Vytaras Radzevičius ir jo virti koldūnai
Vytaras Radzevičius ir jo virti koldūnai / Gedmanto Kropio, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ingredientai (8 valgytojams):

tešlai:

  • 1 kg miltų;
  • 3 plaktų kiaušinių;
  • stiklinės vandens su ištirpdytu šaukštu druskos.

įdarui:

  • 1 kg mėsos (kalakutienos ir vištienos per pusę – galite bandyti ir kitus mėsos variantus, klasikinis – jautiena ir kiauliena);
  • 2 didelių svogūno galvų;
  • šaukštelio maltų juodųjų pipirų;
  • šaukštelio druskos;
  • pusės stiklinės vandens.
  • padažui:
  • 2 skiltelių trinto česnako;
  • maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
  • koldūnų nuoviro.

Gaminimas:

1. Supilkite miltus į krūvą ant stalo ir jų viduryje padarykite duobutę. Į ją supilkite kiaušinius ir vandenį. Po truputį išmaišykite ir minkykite susidrėkindami rankas vandeniu, - tešla turi būti tąsi, kaip plastilinas.

2. Kai išminkysite, tešlą įdėkite į plastikinį maišelį. Pusvalandį palaikykite kambario temperatūroje ir pusvalandį – šaldytuve.

3. Mėsą kartu su svogūnais sumalkite. Įberkite pipirų, druskos, įpilkite pusę stiklinės vandens ir viską gerai išminkykite.

4. Atsignybę gabalėlį tešlos, iškočiokite stiklinės skersmens paplotėlį ir išpjaukite jį su stikline. Į paplotėlį dėkite šaukštelį mėsos įdaro, perlenkite per pusę, suspauskite kraštus, tada sulenkite koldūną per siūlę ir sujunkite galus.

5. Užvirinę vandenį su druska, sudėkite į jį koldūnus, atsargiai pamaišykite, kad nesuliptų. Kai koldūnai iškyla, virkite kelias minutes, kad neiširtų – mėsos sultinys turi likti koldūno viduje.

6. Į atskirą dubenėlį išspauskite dvi skilteles česnako, įberkite maltų juodųjų pipirų pagal skonį ir užpilkite samčiu sultinio, kuriame virė koldūnai. Išmaišykite ir užpilkite ant kldūnų. Taip pat skanu su sviestu ar grietine.

7. Jei koldūnų pridarėte per daug, nevirtus juos galite užšaldyti.

Gedmanto Kropio nuotr. /Koldūnai
Gedmanto Kropio nuotr. /Koldūnai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs