Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: krevečių saganaki iš Graikijos

Laikykite šio recepto pristatymą trumpa knygos recenzija. Geroji žinia gastronomijos, istorijos ir kelionių mėgėjams – Anželika ir Rimvydas Laužikai išleido naują knygą. Šį kartą ne apie Radvilas ar lietuvišką virtuvę, o apie Graikiją.
Vytaras Radzevičius ir jo gamintas krevečių saganaki iš Graikijos
Vytaras Radzevičius ir jo gamintas krevečių saganaki iš Graikijos / Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Graikija. Alyvmedis, vynmedis ir laivas“ – knygos paantraštėje sugebėta trimis žodžiais pasakyti šios šalies kodą. Seniai taip skaniai „valgiau“ knygą – joje net radau profesionaliai, bet nenuobodžiai parašytą trumpą antikinės Graikijos istoriją. Tai, regis, dabar nyksta iš jaunųjų kartų akiračio ir greitai niekas nebežinos, ką reiškia perplaukti Stikso upę. O dar neįtikėtinos Lietuvos ir Graikijos sąsajos – Marija Gimbutienė, Jonas Basanavičius, Matas Šalčius ir Antanas Poška.

Pridėkite prie šių įdomybių receptus – ir galite drąsiai savo virtuvėje keliauti po Graikiją. O gal net su ta pačia knyga vietoje kelionės gido išsiruošite į Antikos mitų šalį.

Išbandžiau saganaki receptą iš šios knygos – paprasta, lengva pagaminti ir skanu.

4 valgytojams reikės:

  • apie 0,5 kg vidutinio dydžio krevečių;
  • 1 vidutinio dydžio svogūno;
  • 3 pomidorų;
  • 1 žaliosios paprikos;
  • 150 g fetos sūrio;
  • 1 česnako skiltelės;
  • keleto šakelių petražolių;
  • 3-4 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus;
  • 30 ml ouzo (anyžių degtinės);
  • druskos ir pipirų.

Gaminimas:

1. Krevetes išgliaudykite ir nuplaukite.

2. Keptuvėje ant didelės ugnies įkaitinkite alyvuogių aliejų ir sudėkite smulkintus svogūnus, papriką ir česnaką. Po 2-3 minučių sudėkite krevetes, įpilkite ouzą, išmaišykite (ouzo po ranka neturėjau, šliūktšelėjau „samanės“).

3. Dar po 3-4 minučių dėkite supjaustytus pomidorus, petražoles, druską, pipirus. Troškinkite maždaug 5 minutes.

4. Nukelkite nuo ugnies, perdėkite patiekalą į kepimo indą, apibarstykite kubeliais pjaustytu feta sūriu ir pašaukite į orkaitę, kad sūris išsileistų.

5. Prieš patiekdami apibarstykite smulkintomis petražolėmis.

Autoriaus nuotr. /Krevečių saganaki iš Graikijos
Autoriaus nuotr. /Krevečių saganaki iš Graikijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos