4 valgytojams reikės:
rozmarino aliejui:
- ¼ stiklinės alyvuogių aliejaus;
- 2 šviežio rozmarino šakelės;
- 2 skiltelės česnako.
lašišai:
- 600 g lašišos filė;
- pagal lašišos gabalėlių kiekį – plonų riekelių vytinto itališko kumpio (geriausia minkštesnio, tokio, kaip pancetta);
- šviežiai grūsto juodojo pipiro ir druskos pagal skonį.
Gaminimas:
1. Iki vidutinės temperatūros – apie 180 laipsnių – įkaitinkite orkaitę arba iškūrenkite kepsninę iki žarijų.
2. Susmulkinkite česnaką ir rozmariną. Mažame prikaistuvyje ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir aliejų, kaitinkite ant vidutinės temperatūros apie 3 minutes, kol česnakas paruduos. Neuždelskite, nes ir nukėlus nuo karščio aliejus dar kaitins česnakus. Padalinkite aliejų į dvi dalis ir leiskite atvėsti.
3. Didesniame dubenyje sumaišykite gabalėliais supjaustytą lašišą su paruoštu aliejumi (lašišos gabalėliai – tokio dydžio, kad būtų galima suvynioti į kumpį ir užmauti ant medinio iešmelio). Sumaišykite su druska ir pipirais. Ant lentos išdėliokite lašišos gabalėlius ir kiekvieną įvyniokite į kumpio riekelę. Užnerkite kiekvieną gabalėlį ant medinio iešmelio, kad tarp kepsnelių liktų tarpai.
4. Kepkite, kol lašiša lengvai trupės nuo šakutės įsmeigimo.
5. Patiekite su likusiu česnako ir rozmarino aliejumi pavilgymui.
Kam nedera lašiša ir kumpis – darykite tą patį be kumpio.
Gero apetito!