Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: lašiša su itališku kumpiu kepsninėje

Šitą receptą parsivežiau iš Aliaskos. Sakyčiau, jis itin universalus. Lengvai pagaminamas ir tinka ilgiems nerūpestingiems vasaros vakarams prie kepsninių. Visus produktus be didesnio vargo nusipirkau artimiausioje parduotuvėje. Jokios egzotikos. O ir aplinka Lietuvos miškuose nelabai kuo skiriasi nuo Aliaskos. Trūksta tik grizlių ir po kojomis plaukiojančių lašišų, kurios viena kitą išstumia ant kranto upelio grūstyje.
Vytaras Radzevičius ir jo gamintas patiekalas
Vytaras Radzevičius ir jo gamintas patiekalas / Autoriaus, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

4 valgytojams reikės:

rozmarino aliejui:

  • ¼ stiklinės alyvuogių aliejaus;
  • 2 šviežio rozmarino šakelės;
  • 2 skiltelės česnako.

lašišai:

  • 600 g lašišos filė;
  • pagal lašišos gabalėlių kiekį – plonų riekelių vytinto itališko kumpio (geriausia minkštesnio, tokio, kaip pancetta);
  • šviežiai grūsto juodojo pipiro ir druskos pagal skonį.

Gaminimas:

1. Iki vidutinės temperatūros – apie 180 laipsnių – įkaitinkite orkaitę arba iškūrenkite kepsninę iki žarijų.

2. Susmulkinkite česnaką ir rozmariną. Mažame prikaistuvyje ar keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite česnaką ir aliejų, kaitinkite ant vidutinės temperatūros apie 3 minutes, kol česnakas paruduos. Neuždelskite, nes ir nukėlus nuo karščio aliejus dar kaitins česnakus. Padalinkite aliejų į dvi dalis ir leiskite atvėsti.

3. Didesniame dubenyje sumaišykite gabalėliais supjaustytą lašišą su paruoštu aliejumi (lašišos gabalėliai – tokio dydžio, kad būtų galima suvynioti į kumpį ir užmauti ant medinio iešmelio). Sumaišykite su druska ir pipirais. Ant lentos išdėliokite lašišos gabalėlius ir kiekvieną įvyniokite į kumpio riekelę. Užnerkite kiekvieną gabalėlį ant medinio iešmelio, kad tarp kepsnelių liktų tarpai.

4. Kepkite, kol lašiša lengvai trupės nuo šakutės įsmeigimo.

5. Patiekite su likusiu česnako ir rozmarino aliejumi pavilgymui.

Kam nedera lašiša ir kumpis – darykite tą patį be kumpio.

Gero apetito!

Autoriaus nuotr./Lašiša su itališku kumpiu kepsninėje
Autoriaus nuotr./Lašiša su itališku kumpiu kepsninėje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento