Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: madame Chantal cukinijų apkepas

Lietuvoje cukinija yra populiarus vaisius (nors mes ją laikome daržove, biologiškai cukinija – vaisius, kaip ir pomidoras). Ši paprasto moliūgo atmaina kilusi iš Amerikų, o vardą gavo itališką („zucchini“ yra mažybinis žodžio „zucca“ pavadinimas, o „zucca“ reiškia moliūgą).
Vytaras Radzevičius ir jo keptas cukinijų apkepas
Vytaras Radzevičius ir jo keptas cukinijų apkepas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kartais cukinijos užauga labai didelės. 2014 metais Kanadoje, prie Niagaros Giovanni Batista Scozzafava užaugino 2,52 metrų ilgio cukiniją – tai laikoma pasaulio rekordu.

Patiekalai iš cukinijos lengvai pagaminami. Kaip ir šis receptas – gavau jį iš Prancūzijoje gyvenančios giminaitės ponios Chantal. Gero apetito – cukinijų dabar netrūksta.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Madame Chantal cukinijų apkepas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Madame Chantal cukinijų apkepas

6 valgytojams reikės:

  • 800 g cukinijos;
  • 4 kiaušinių;
  • 300 g grietinės;
  • 150 g „Tilžės“ sūrio;
  • druskos ir juodųjų pipirų – pagal skonį.

Gaminimas:

1. Cukinijas perpjaukite išilgai per pusę ir supjaustykite griežinėliais. 5-8 minutes pakaitinkite garuose.

2. Trintuve susmulkinkite sūrį. Kiaušinius išplakite. Pridėkite druskos ir pipirų, sumaišykite su grietine bei dviem trečdaliais sūrio. Sudėkite cukinijos gabalėlius ir išmaišykite.

3. Gautą mišinį supilkite į sviestu ar aliejumi išteptą kepimo formą, apibarstykite likusiu sūriu ir kepkite pusę valandos 200 laipsnių temperatūroje.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Madame Chantal cukinijų apkepas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Madame Chantal cukinijų apkepas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos