Taip ir konservavime. Darai, darai, o po to atidarai kaip didžiulę paslaptį. Ir slapta stebi, ar visiems patinka. Ar yra tas „vau!”? O kai dabar visur apstu pernokusių pomidorų – pakosnervuome iš jų padažą. Ir galima su savo paslaptimi – kas mėgstate, paaštrinkite. Sėkmės!
Padažas iš keptų pomidorų
Ingredientai:
- 3 kg pomidorų;
- 3 svogūnai;
- 1 stiklinė rudojo cukraus;
- 2 galvos česnako;
- 2 šaukštai druskos;
- 100 ml. alyvuogių aliejaus;
- 1 aitriojo pipiro ankštis arba 1 arbatinis šaukštelis smulkintos aitriosios paprikos;
- rozmarino šakelė arba 1arbatinis šaukštelis džiovintų rozmarinų;
- raudonėlio šakelė arba 1arbatinis šaukštelis džiovintų raudonėlių;
- 2 šviežio baziliko šakelės arba 1arbatinis šaukštelis džiovintų bazilikų;
- 1 arbatinis šaukštelis sumaišytų maltų karčiųjų ir kvapniųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Pomidorus nuplauti, išpjauti kotelius ir supjaustyti į keturias dalis. Į keturias dalis supjaustyti ir svogūnus. Česnakus nulupti, perpjauti skilteles per pusę.
2. Pomidorus, svogūnus, česnaką, aitrų pipirą, kvapiuosius pipirus dėti į skardą, apibarstyti cukrumi, druska, maltais pipirais, žolelėmis ir aliejumi.
3. Kepti 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 2 valandas. Kai iškeps, sudėti į puodą, viską sutrinti elektriniu trintuvu ir dar kartą užkaitinti puodą iki virimo.
4. Padažą išpilstyti į švarius, iškaitintus stiklainius. Aš jų nekaitinu, išvalau drėgnu skudurėliu, sumirkytu degtinėje ar spirite.
5. Užsuktus stiklainius pastatyti dangteliais žemyn, užkloti ir palikti, kad atvėstų. Laikyti rūsyje ar vėsiame sandėliuke.