Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vytaro Radzevičiaus „Pasaulio puodai“: rudeninė bulvių tarkė

Tarkė – senas geras primirštas patiekalas. Sotus, neįmantrus, paprastai pagaminamas, tinkantis atvėsus orams, kai bulviakasis prieš kelias savaites baigtas ir gamta ruošiasi žiemos miegui. Lietuvoje dažniausiai valgytas vakarienei. Turbūt tai nėra sveikuoliškas patiekalas, bet juk kartais taip norisi ko nors stipresnio.
Vytaras Radzevičius ir gamintas patiekalas
Vytaras Radzevičius ir gamintas patiekalas / Vidmanto Balkūno / 15min, Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tarkės receptų yra ne vienas, dažnai jie vienas nuo kito skiriasi. Išbandžiau kelis būdus (pilti tarkius į verdantį pieną ar atvirkščiai - užpilti tarkius pienu ir užvirinti) ir išsirinkau, mano galva, skanesnį variantą.

Jeigu yra galimybė, verta pabandyti tokią košę pagaminti pašovus į duonkepę ar orkaitę moliniame inde.

3-4 valgytojams reikės:

  • 3-4 bulvių;
  • 0,5 litro pieno;
  • druskos pagal skonį;
  • lašinių spirgams.

Gaminimas:

1. Bulves sutarkuokite ir sudėkite į puodą. Užpilkite pienu, kad apsemtų tarkius. Įdėkite druskos. Nuolatos maišydami užvirinkite.

2. Maišydami virkite apie 10 minučių. Ar košė išvirusi, geriausiai nustatyti ragaujant – tarkiai neturi girgždėti tarp dantų. Jei košė labai tirštėja – vis šliūkštelėkit pieno.

3. Lašinius smulkiai supjaustykite ir paspirginkite.

4. Košę patiekite dubenėlyje užpylę spirgais. Bet nemaišykite.

Verdant košę taip pat galima pagardinti peletrūnais. Spirgus taip pat galima pakeisti tirpdytu sviestu.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Bulvių tarkė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Bulvių tarkė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?