Sunku paaiškinti recepto kilmę, bet greičiausiai jis yra žydiškas. Mano dėdina Nijolė sakydavo, kad tai senųjų vilniečių receptas. Jis ypač tinkamas Kūčių ir Kalėdų stalui.
4-6 valgytojams reikės:
- 2 stiklinių pupelių;
- 2-3 morkų;
- 1 svogūno;
- 200 g marinuotų grybų;
- 1 šaukšto majonezo;
- 2-3 šaukštų saulėgrąžų aliejaus;
- druskos;
- juodųjų pipirų;
- mairūno.
Gaminimas:
1. Pupeles pamirkykite ir išvirkite. Morkas išvirkite su lupena, išvirę nulupkite ir supjaustykite kubeliais.
2. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje, kol pagels. Tuomet sudėkite grybus ir smulkintas morkas, dar šiek tiek viską pakepinkite. Gautą masę sumaišykite su pupelėmis, įberkite druskos, juodųjų pipirų, mairūno, įkrėskite majonezo ir išmaišykite.
3. Mišrainę patiekite šaltą.