Malio patiekalai įvairūs, būdingi atskiriems regionams ar etninėms grupėms. Viktorija pamokė pasigaminti Šiaurės Malio patiekalą labadžą. Tuaregai jį dar vadina alabadža. Patiekalas šiek tiek gali priminti plovą, bet tik sudėtimi – skonis yra visai kitoks.
4 valgytojams reikės:
- 1 kg jautienos su kaulais;
- 100 g sviesto;
- 2 smulkiai pjaustytų svogūno galvų;
- 2-3 skiltelių smulkinto česnako;
- smulkiai pjaustytų žalumynų;
- juodųjų ir kvapniųjų pipirų žirneliais;
- maltų juodųjų pipirų pagal skonį;
- lauro lapų;
- 1 puodelio ryžių.
Gaminimas:
1. Mėsą su lauro lapais, pipirų žirneliais ir druska virkite vandenyje, kol mėsa pradės lengvai skirtis nuo kaulų.
2. Išgriebkite mėsą, atskirkite ją nuo kaulų ir sutrinkite. Sumaišykite su žalumynais, trintais juodaisiais pipirais. Ant sviesto pakepinkite svogūnus ir česnakus iki minkštumo ir sumaišykite su mėsa.
3. Sudėkite mėsą į puodą, užpilkite keliais puodeliais sultinio, užkaiskite. Kai mišinys užvirs, suberkite ryžius ir uždengę troškinkite ant mažos ugnies, kol ryžiai išvirs. Jei atrodys, kad ryžiams trūksta skysčio – įpilkite dar sultinio.
4. Ryžiams išvirus viską sumaišykite ir patiekite ant stalo.
Mėgstantys aštriau – įsidėkite aštresnių prieskonių, nes šis patiekalas labai švelnaus skonio.