Anot vienos iš versijų, čederio receptą britams iš Prancūzijos atnešė romėnai. Ir šioje sriuboje persipina dabartinės Prancūzijos bei Anglijos skoniai. Pagaminsite ją per pusvalandį nesukdami galvos, ką ir kaip po ko dėti, daugmaž iš akies.
Gero apetito!
Ingredientai (6 valgytojams):
- 10 vidutinių svogūnų;
- 100 g sviesto;
- 1 šaukštas miltų;
- 1 butelis Pale ale alaus;
- 1 l vištienos sultinio;
- 1 šaukštas Dižono garstyčių;
- skrudintų duonos riekelių (pagal valgytojų skaičių);
- 200 g tarkuoto stipraus čederio sūrio.
- druskos ir pipirų, pagal skonį.
Gaminimas:
1. Supjaustykite svogūnus riekelėmis ir nepridegančiame prikaistuvyje pakepinkite svieste iki minkštumo bei aukso spalvos.
2. Maišydami įberkite miltus ir patroškinkite apie minutę.
3. Supilkite alų ir pamaišydami užvirinkite.
4. Supilkite apie 3 stiklines sultinio ir dar kartą užvirinkite.
5. Sudėkite garstyčias, druską ir pipirus. Sumažinkite kaitrą ir virkite apie 10 minučių. Jei reikia – įpilkite dar sultinio.
6. Iki 140 laipsnių temperatūros įkaitinkite orkaitę.
7. Į karščiui atsparius dubenėlius supilkite sriubą. Į kiekvieną dubenėlį įdėkite riekelę skrudintos duonos ir apibarstykite sūriu.
8. Šildykite orkaitėje, kol sūris išsilydys ir paruduos. Patiekite karštą.