Beje, įdomu žinoti – imbiero dalis, kurią mes naudojame kaip prieskonį, nėra šaknis. Tai yra augalo šakniestebis, pakitęs požeminis stiebas, leidžiantis pridėtines šaknis.
Įmerkus imbiero griežinėlius į saldų actą, jis įgauna rožinę spalvą. Tai tas pats imbieras, kurį valgome su sušiais.
Azijoje imbieras yra vienas pagrindinių prieskonių, gi mes Europoje jį vartojame gerokai rečiau ir dažniausiai norėdami gauti egzotiško skonio.
4 valgytojams reikės:
- 10-12 vištienos petukų (su oda ar be odos – skonio reikalas);
- 1 stiklinės natūralaus jogurto;
- 1 ½ šaukštelio trinto imbiero;
- 1 šaukštelio druskos;
- 1 šaukštelio „Tabasco“ tipo padažo;
- 1 šaukšto pomidorų tyrės;
- 1 šaukštelio sutrinto česnako;
- 1 šaukšto citrinų sulčių;
- 1 šaukšto smulkintos kalendros;
- 1 šaukto aliejaus;
- 2 smulkintų vidutinio dydžio svogūnų galvučių;
- 1 šaukšto ilgais „siūlais“ tarkuoto imbiero (jei neturite specialios trintuvės, pavyks per burokinę tarką braukiant imbierą išilgai).
Gaminimas:
1. Sudėkite vištienos petukus į dubenį.
2. Kitame dubenyje sumaišykite jogurtą, druską, „Tabasco“ padažą, pomidorų tyrę, trintą česnaką, citrinų sultis ir pusę smulkintos kalendros. Sumaišykite ir užpilkite ant vištienos petukų. Sumaišykite, kad visa mėsa būtų padengta marinatu,
3. Įkaitinkite wok ar storadugnėje keptuvėje aliejų ir apkepinkite iki minkštumo svogūnus. Sudėkite vištienos petukus į keptuvę su svogūnais ir kepkite ant vidutinės kaitros, retkarčiais pamaišydami apie 10-15 minučių.
4. Baigę kepti, sudėkite likusią kalendrą ir imbierą „siūlais“, sumaišykite ir patiekite.