- Kad ir kaip keistai atrodytų reikalingų produktų kiekiai, bet tų skaičiukų reikia laikytis. Paklaidos keičia rezultatą. Kaip ir krepšinyje, paskutinę akimirką neišmetus kamuolio lanko link laiku.
- Prieš gaminant receptą rekomenduotiną perskaityti iki pabaigos. Tada gaminti. Kaip navigacijos sistemose. Suvedus siekiamą vietą, rekomenduotiną peržiūrėti visą maršrutą, o tada sekti kelią stambiu planu. Kad nebūtų netikėtų keliukų į to paties pavadinimo kaimą.
- Patartina visus produktus turėti vietoje, o nelėkti į parduotuvę, jei susigriebėt, kad kažko trūksta, kai gamyba jau įpusėjusi. Kaip einant į pasimatymą. Gėles perki prieš tai, o nesakai susitikęs, kad tuoj grįši.
- Temperatūros režimas ir tikslumas yra svarbus. Juk tokią žiemą neisi su avikailio kailiniais skinti sausio žibučių į mišką. Geriau apsirengti pagal termometrą.
Keksui reikės:
- 600 g vyšnių (šviežių arba šaldytų);
- 280 g kvietinių miltų;
- 160 g cukraus;
- 160 ml pieno;
- 2 kiaušinių;
- 100 ml aliejaus;
- 2 šaukštelių kepimo miltelių;
- 1 žiupsnelio druskos.
Gaminimas:
1. Dubenyje šakute ar konditerine šluotele lengvai išplakti kiaušinius, supilti pieną, aliejų ir sumaišyti iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Atsidėkite porą šaukštų šio mišinio į šoną ir juo apibarstykite vyšnias, kad jos visos aplipusios miltais. Jeigu naudojate šaldytas vyšnias, jų neatitirpinkite – naudokite tiesiai iš kameros. Jeigu šviežias – nuplaukite, nusausinkite ir išimkite kauliukus.
2. Sausus produktus berkite į kiaušinių masę, gerai išmaišykite, tuomet atsargiai įmaišykite miltuose apvoliotas vyšnias.
3. Tešlą pilkite į riebalais pateptą kekso formą ir kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 minučių arba tol, kol į keksą įsmeigtas ir ištrauktas medinis pagaliukas bus sausas.