Šašlykams reikės:
- 1 kg kiaulienos sprandinės,
- ½ kg svogūnų galvų,
- Druskos ir pipirų pagal skonį,
- 3 valg. š alyvuogių aliejaus,
- 1 citrinos sulčių.
Padažui reikės:
- ¼ arb. š. malto kumino,
- 3-4 česnako skiltelių,
- 1 saliero stiebo,
- ½ st. smulkintų šviežių krapų,
- ½ st. smulkintos šviežios kalendros,
- 1 vidutinio dydžio avokado,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 valg. š. balzaminio acto,
- 1 valg. š. vandens,
- Žiupsnelio pipirų (druską dėsime prieš kepimą).
-
Gaminimas:
Mėsą nuplauname ir nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Supjaustome ir gerai įmasažuojame aliejų, citrinos sultis, pipirus. Svogūnų galvas nulupame ir sutarkuojame bulvine trintuve, sumaišome gerai pamaigydami su mėsa. Padedame bent porai valandų, o geriausia visai nakčiai į šaldytuvą.
Prieš kepimą apibarstome druska ir gerai išmasažuojame.
Kepame maždaug 15-20 minučių ant įkaitusių žarijų. Patiekiame su žaliu padažu, kuriam visus ingredientus tiesiog susmulkiname smulkintuve.
Skanaus!