Nuo šiandien visose „Lidl“ parduotuvėse pirkėjus džiugins „XXL savaitė“, kurios metu rasite gausų maisto ir ne maisto prekių pasirinkimą didesnėse pakuotėse ir joms pritaikytas itin mažas kainas. Laukia ir kiti ypatingi pasiūlymai.
Rinkdamiesi didesnę produkto pakuotę neretai galite labiau sutaupyti, nes kilogramas, litras ar vienetas tos prekės įprastai kainuoja pigiau nei perkant mažesnę pakuotę. Todėl didesniais kiekiais perkant kelių rūšių produktus, per metus galima sutaupyti ir kelis šimtus eurų. Be to, tokiems produktams gali būti taikomos ir papildomos akcijos, kurios galioja perkant po du ar daugiau to paties produkto vienetų.
Visgi, tokias prekes svarbu pirkti protingai: įvertinti, ar tai yra prekės, kurias mėgstate ir naudojate, taip pat reikėtų nepirkti greitai gendančių ir šviežių produktų, jei neturite didesnės šventės ar nelaukiate būrio svečių. „Lidl“ ekspertai prieš apsipirkimą pataria įvertinti ir šaldytuvo bei spintelių talpumo galimybes.
Kas gardaus laukia pirkėjų?
Visą savaitę pirkėjus džiugins ypatingos kainos mėsos, makaronų, šaldytų gaminių, pieno produktų ir saldėsių XXL dydžio pakuotėms. Akcijos metu kiaulienos šoninės XXL pakuotė „Dulano“ kainuos tik 2,69 Eur, o virtą vokišką kiaulienos kumpį įsigysite vos už 2,49 Eur. Picų gerbėjus turėtų pradžiugint ypatingi pasiūlymai šaldytoms picoms. „Tratoria Alfredo“ šaldytos picos (3x350 g) kainuos tik 5,38 Eur, tad vieną vienetą jų gausite nemokamai. Makaronų gerbėjai taip pat turėtų suklusti, nes 1,2 kg „Combino“ makaronų „Fusilli“ pakuotė kainuos tik 1,98 Eur.
Sūrio skyriuje taip pat ieškokite XXL pasiūlymų ir „Milbona“ lydyto sūrio griežinėlių, kurių 400 g pakuotė kainuos 3,69 Eur. Vegetariškus pasirinkimus mėgstantys pirkėjai nudžiugs pamatę, kad tofu sūris (2x180 g) visą savaitę kainuos tik 1,29 Eur. Meksikietiškų patiekalų mėgėjai lentynose turėtų ieškoti ir „Snack Day“ tortilijų paplotėlių, kurių 740 g pakuotę bus galima įsigyti už 2 Eur. Vadinasi, net 150 g gausite nemokamai. Parduotuvių lentynose ieškokite ir kitų XXL dydžio pakuočių maisto ir ne maisto produktų skyriuose.
3 gardūs ir nebrangūs patiekalai visai šeimai, kuriais mėgausitės ilgiau
Iš visų šių produktų šeimą nudžiuginsite ne tik kokybiškais produktais, bet ir gausybe patiekalų. Tam „Lidl“ ekspertai siūlo net tris lengvai paruošiamus ir nebrangius patiekalus, kurių gamyboje itin pasitarnaus XXL savaitės produktai. Taip piniginei draugišku ir gardžiu maistu galėsite mėgautis dažniau ir ilgiau.
Meksikietiška pietų fiesta
Meksikos virtuvė – mėgstama daugelio šeimų, nes jos patiekalai pilni gardžiausių skonių ir spalvų, o ir valgyti šiuos patiekalus dar ir smagu. „Lidl“ kviečia pasigaminti greitai paruošiamas ir gardžias kesadilijas, kurios šeimos narių bus išgraibstytos per akimirką. Laimei, XXL pakuotės padės paruošti tiek, kad užteks visiems ir pakartojimui.
Kesadilijoms su faršu ir sūriu jums reikės:
- 450 g maltos jautienos;
- 6 tortilijų;
- 1 a. š. saldžiosios paprikos prieskonių;
- 1 svogūno;
- 1 skardinės pupelių;
- 150 g konservuotų kukurūzų;
- 200 g tarkuoto sūrio;
- 1 raudonosios paprikos;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 v. š. augalinio aliejaus;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Pirmiausia keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite šaukštą aliejaus. Sudėkite maltą jautieną ir kubeliais pjaustytus svogūnus. Kepkite, kol jautiena apskrus. Pagardinkite mėsą saldžiosios paprikos prieskoniais, smulkintu česnaku, druska ir pipirais. Viską gerai išmaišykite.
Į keptuvę su jautiena suberkite susmulkintą papriką, pupeles ir kukurūzus. Troškinkite viską dar 3–4 minutes, kol daržovės suminkštės.
Štai ir metas smagiausiai daliai – kesadilijų formavimui. Padėkite tortiliją ant švaraus paviršiaus. Ant pusės tortilijos pabarstykite sūrio, tada įdėkite dalį jautienos ir daržovių mišinio. Viską dar kartą pabarstykite sūriu ir perlenkite tortiliją per pusę. Tokį procesą pakartokite su likusiomis tortilijomis.
Tuomet ant vidutinės ugnies įkaitinkite didelę keptuvę ir į ją įdėkite vieną kesadiliją. Ją kepkite po 2–3 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos, o sūris išsilydys. Taip pakartokite su visomis likusiomis kesadilijomis.
Baigę kepti, supjaustykite kesadilijas per pusę ir patiekite su mėgstamais priedais, pavyzdžiui, gvakamolės padažu ar grietine.
Itališkas makaronų apkepas
Kai nesinori ilgai gaminti, tačiau norisi kuo gardžiausiai pavalgyti, puikiai tiks itališkos virtuvės puošmena – makaronai. „XXL savaitės“ metu įsigiję sraigtelių formos (fusilli) makaronų, neprašausite pro šalį šeimyniniams pietums pagaminę orkaitėje keptus makaronus.
Jiems reikės:
- 300 g makaronų;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 svogūno;
- 2 česnako skiltelių;
- 1 nedidelės cukinijos;
- 1 paprikos;
- 400 g konservuotų pomidorų;
- 2 v. š. pomidorų pastos;
- 1 a. š. džiovinto raudonėlio;
- 200 g tarkuoto mocarelos sūrio;
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Pirmiausia makaronus išvirkite vandenyje pagal pakuotėje nurodytą instrukciją. Kol makaronai verda, pasigaminkite padažą. Smulkiai supjaustykite svogūną ir pakepinkite jį ant vidutinės kaitros keptuvės su alyvuogių aliejumi. Ten pat į keptuvę dėkite susmulkintą česnaką, kubeliais pjaustytas cukiniją ir papriką. Kepkite, kol daržovės suminkštės. Tuomet įmaišykite konservuotų pomidorų, pastos, raudonėlio, pagardinkite druska ir pipirais. Troškinkite dar 10 minučių.
Sumaišykite virtus makaronus su padažu. Vėliau perkelkite į kepimo indą. Ant viršaus uždėkite mocarelos ir parmezano sūrio. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20–25 minutes, kol taps auksinės spalvos. Galiausiai papuoškite žalumynais ir mėgaukitės!
Azijos skoniai tofu pagardintose salotose
Salotos gali būti puikus patiekalas paskutinėmis karštomis vasaros dienomis. „Lidl“ ekspertai kviečia išbandyti naujus skonius ir tradicines salotas pagardinti tofu sūriu, kuris yra puiki alternatyva mėsos patiekalams. Tokios salotos ne tik nustebins artimuosius, bet ir paįvairins kasdienę mitybą.
Salotoms pagaminti jums reikės:
- 180 g tofu sūrio;
- 8 vyšninių pomidorų;
- 1 agurko;
- 1 morkos;
- 1 paprikos;
- 1 avokado;
- 1 raudonojo svogūno;
- 3 v. š. sojos padažo;
- 2 v. š. alyvuogių aliejaus;
- 1 v. š. ryžių acto;
- 1 a. š. medaus;
- 1 česnako skiltelės;
- 0,5 imbiero;
- Druskos pagal skonį;
- Mėgstamų žalumynų.
Salotas pagaminti itin lengva ir paprasta. Pirma pradėkite nuo tofu paruošimo. Nusausinkite tofu jį paspausdami, kad pašalintumėte vandens perteklių. Vėliau sūrį supjaustykite mažais kubeliais.
Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Sudėkite tofu kubelius ir kepkite iki auksinės–rudos spalvos iš visų pusių, apie 5–7 minutes. Iškepę, nukelkite keptuvę nuo ugnies ir leiskite šiek tiek atvėsti.
Pereikite prie daržovių paruošimo. Dideliame salotų dubenyje sumaišykite smulkintus žalumynus, perpus pjaustytus vyšninius pomidorus, kubeliais pjaustytus agurkus, morkas, papriką, avokadą ir raudonąjį svogūną. Ant viršaus sudėkite keptus tofu kubelius.
Metas padažo ruošimui. Nedideliame dubenyje sumaišykite sojos padažą, alyvuogių aliejų, ryžių actą, medų, smulkintą česnaką ir tarkuotą imbierą.
Užpilkite padažą ant salotų ir švelniai viską išmaišykite, kad daržovės ir tofu juo tolygiai pasidengtų. Ant viršaus pabarstykite smulkintų mėgstamų šviežių žolelių.
Patiekite salotas iš karto arba jas atšaldykite šaldytuve maždaug 10–15 minučių prieš patiekdami, kad galėtumėte mėgautis dar gaivesniu jų skoniu.
Skanaus!