Ingredientai:
- 1 kg kiaulienos sprandinės;
- 0,5 valg. šaukšt. garstyčių;
- žiupsnis grūstų ar stambiai maltų juodųjų pipirų;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 1 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 skiltelė česnako;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- 1 nedidelio greipfruto arba 1 apelsino išspaustos sultys.
Gaminimas:
1. Mėsą supjaustykit panašaus dydžio gabaliukais ir suberkite į dubenį.
2. Atskirame dubenėlyje sumaišykite visus likusius ingredientus, o tada užpilkite ant mėsos ir gerai ją apvoliokite, kad tolygiai pasidengtų. Dėkite į šaldytuvą ir marinuokite mažiausiai porą valandų, ilgiausia – pernakt.
3. Kai susiruošite kepti, iki reikiamos kaitros įkaitinkite grilį. Ant iešmų verkite mėsos gabaliukus, ypač tinka pakaitomis raudonos saldžiosios paprikos, ananaso ir raudonojo svogūno gabalėliai.
4. Vartydami kepkite, kol mėsa gražiai apskrus, o vidus bus iškepęs.