4 porcijoms reikės:
- 1,5 kg nuluptų bulvių,
- 2 kiaušinių,
- 1 stiklinės pieno,
- 50 g rūkytų lašinukų,
- 1 svogūno,
- druskos ir pipirų pagal skonį,
- 1 valg. š. aliejaus.
Varškės sluoksniui:
- 250 g varškės,
- 1 kiaušinio,
- 2 arb. š. grietinės,
- druskos pagal skonį,
- žiupsnelio peletrūno ir mairūno.
Padažui:
- grietinės.
Gaminimas:
Bulves ir svogūną nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Sukrėskite į kiaurasamtį ir lengvai nusunkite. Pieną užvirinkite ir užplikykite bulvių tarkius, tuoj pat gerai išmaišydami. Rūkytus lašinukus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Į tarkius sudėkite tik spirgiukus be riebalų. Kiaušinius išplakite ir supilkite į tarkius, pagardinkite druska bei pipirais.
Įdarui išplakite kiaušinį ir sumaišykite su varške. Sudėkite grietinę, pagardinkite druska bei mairūnu ir peletrūnu, gerai išmaišykite.
Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sukrėskite pusę bulvių tarkių. Išlyginkite paviršių ir sukrėskite varškės įdarą. Ant jo sukrėskite likusius bulvių tarkius, išlyginkite paviršių ir apšlakstykite aliejumi.
Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 40-50 minučių. Patiekite su „Piemenėlio“ grietine.
Skanaus!