Ypatingas močiutės šviežių bulvių tarkainis su varške

Ne paslaptis, kad skaniausius bulvių tarkainius kepdavo mūsų močiutės. Ir jie niekada neatsibosdavo, nes būdavo kaskart skirtingi – tai su lašinukais, tai su vištiena, tai su kitokiomis paslaptimis. O lengvumas – tiesiog burnoje ištirpdavo. Šiandien siūlome vieną ypatingą močiutės tarkainio receptą.
Bulvių tarkainis
Bulvių tarkainis / 123RF.com nuotr.

4 porcijoms reikės:

  • 1,5 kg nuluptų bulvių,
  • 2 kiaušinių,
  • 1 stiklinės pieno,
  • 50 g rūkytų lašinukų,
  • 1 svogūno,
  • druskos ir pipirų pagal skonį,
  • 1 valg. š. aliejaus.

Varškės sluoksniui:

  • 250 g varškės,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 arb. š. grietinės,
  • druskos pagal skonį,
  • žiupsnelio peletrūno ir mairūno.

Padažui:

  • grietinės.

Gaminimas:

Bulves ir svogūną nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite. Sukrėskite į kiaurasamtį ir lengvai nusunkite. Pieną užvirinkite ir užplikykite bulvių tarkius, tuoj pat gerai išmaišydami. Rūkytus lašinukus smulkiai supjaustykite ir pakepinkite. Į tarkius sudėkite tik spirgiukus be riebalų. Kiaušinius išplakite ir supilkite į tarkius, pagardinkite druska bei pipirais.

Įdarui išplakite kiaušinį ir sumaišykite su varške. Sudėkite grietinę, pagardinkite druska bei mairūnu ir peletrūnu, gerai išmaišykite.

Kepimo skardą ištepkite aliejumi ir sukrėskite pusę bulvių tarkių. Išlyginkite paviršių ir sukrėskite varškės įdarą. Ant jo sukrėskite likusius bulvių tarkius, išlyginkite paviršių ir apšlakstykite aliejumi.

Dėkite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę ir kepkite maždaug 40-50 minučių. Patiekite su „Piemenėlio“ grietine.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis