Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ypatingas patiekalas: triušienos ragu su morkomis ir medumi

Triušiena – tokia mėsa, kurios daugelis skanauja ne taip ir dažnai. Ji ir kiek retesnė, ir brangesnė, kai kam kyla klausimų, ką gi iš jos gaminti. O iš tiesų gaminti galima daug ką, o šįkart siūlome neeilinį, savaitgaliui idealiai tinkantį patiekalą, kurio kilmė – Prancūzija.
Triušienos patiekalas
Triušienos patiekalas / 123RF.com nuotr.

Ingredientai:

  • 1 triušis, padalintas į 7–8 dalis;
  • 4 svogūnai, paprasti arba šalotiniai;
  • 4 morkos;
  • 2 galvos česnako;
  • rupios jūros druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 50 g sviesto;
  • 2–3 valg. šaukšt. švelnaus skonio medaus;
  • 1 stiklinė baltojo vyno;
  • 1 stiklinė vištienos arba daržovių sultinio;
  • 3 lauro lapai;
  • keli šalavijo lapeliai;
  • 2 citrinos.

Gaminimas:

1. Neluptus svogūnus perpjaukite pusiau. Morkas nuskuskite ir stambiai supjaustykite. Česnakus apvalykite ir neluptus perlaužkite į 2 dalis.

2. Triušieną įtrinkite druska ir pipirais, o tada keptuvėje su įkaitintu alyvuogių aliejumi apkepinkite, kol gražiai paruduos. Išimkite ir sudėkite į orkaitėje tinkamą kepti kepimo indą.

3. Toje pačioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite morkas ir svogūnus. Tuomet sudėkite medų, supilkite vyną, sultinį ir išmaišykite. Pasūdykite, o tada perpilkite skystį su daržovėmis į kepimo indą su triušiena.

4. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą. Įpusėjus kepimui sudėkite česnakus, į 4 dalis perpjautas citrinas ir laurus bei šalavijus.

5. Išjungę orkaitę patiekalą dar keliolika minučių palaikykite joje, o tada galite patiekti. Jei norisi garnyro, tiks ir atskirai keptos bulvės, ir virti ryžiai, ir prancūziško batono riekės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?