Ingredientai (4 asm.):
- 400 g braškių;
- 1 didelis prinokęs mangas;
- iš dviejų apelsinų išspaustos sultys (apie 200–250 ml);
- keli lapeliai šviežių mėtų;
- 1 mažas gabalėlis šviežio imbiero (maždaug 3 cm ilgio);
- 1 lazdelė cinamono;
- pusė vanilės ankšties;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Iš apelsinų išspaustas sultis pilkite į nedidelį prikaistuvį, meskite į jį ir cinamono lazdelę, nuluptą gabaliuką imbiero bei išilgai perpjautą vanilės ankšties pusę.
2. Sultis užkaitinkite iki virimo. Leiskite pavirti porą minučių ir nukelkite nuo ugnies. Kai šiek tiek pravės, išimkite iš sirupo vanilės ankštį, išskobkite sėklytes ir meskite jas ir atgal į sirupą.
3. Kol sirupas „geria“ prieskonių aromatus ir toliau vėsta, pasiruoškite vaisius: nuplaukite braškes, nuskabykite lapelius ir supjaustykite ketvirčiais (jei uogos labai didelės, tada aštuntadaliais). Mango vaisių nulupkite ir supjaustykite maždaug 2 cm dydžio kubeliais.
4. Supilkite visai atvėsusį ir perkoštą apelsinų sulčių sirupą į pusgilį dubenį, sudėkite ir vaisius, pabarstykite šviežiai maltais pipirais ir kiek patrintais bei suplėšytais mėtų lapeliais (kotelių nereikia).
5. Padėkite šaltai bent valandai, o prieš patiekiant darsyk gerai permaišykite.
Paprasta, bet efektinga, skanaus!