Ypatingi mamos cukinijų blyneliai

Lengvi, drėgni, sotūs ir švelnūs – tokius blynelius kepdavo mama sekmadienio rytais, norėdama mus tingius išvilioti iš lovos. O kartais lėkštę garuojančių blynelių, aplietų aviečių uogiene ar grietine, atnešdavo tiesiai į patalus. Ech, tie vaikystės rytai ir nerūpestingos „kumeliuko“ dienos.
Cukinijų blynai
Cukinijų blynai / 123RF.com nuotr.

Blyneliams reikės:

  • 2 st. tarkuotos cukinijos,
  • 2 didelių kiaušinių,
  • ½ st. miltų,
  • ¼ st. tarkuoto Parmezano,
  • ½ arb. š. kepimo miltelių,
  • ½ arb. š. druskos,
  • aliejaus kepimui.

Jeigu norite nesaldžių blynų, pridėkite:

  • 1 nedidelį svogūną,
  • žiupsnelį smulkintų petražolių,
  • žiupsnelį smulkintų krapų,
  • žiupsnelį raudonėlio.

Gaminimas:

Kiaušinius lengvai išplakite. Sudėkite tarkuotą cukiniją, suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, tarkuotą Parmezaną ir gerai išmaišykite. Jeigu norite nesaldžių, pagardinkite tešlą svogūnu bei žalumynais ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Gardinkite uogiene arba grietine.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Aukščiausios klasės kavos aparatai: ar verta į juos investuoti?
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai