Blyneliams reikės:
- 2 st. tarkuotos cukinijos,
- 2 didelių kiaušinių,
- ½ st. miltų,
- ¼ st. tarkuoto Parmezano,
- ½ arb. š. kepimo miltelių,
- ½ arb. š. druskos,
- aliejaus kepimui.
Jeigu norite nesaldžių blynų, pridėkite:
- 1 nedidelį svogūną,
- žiupsnelį smulkintų petražolių,
- žiupsnelį smulkintų krapų,
- žiupsnelį raudonėlio.
Gaminimas:
Kiaušinius lengvai išplakite. Sudėkite tarkuotą cukiniją, suberkite miltus, kepimo miltelius, druską, tarkuotą Parmezaną ir gerai išmaišykite. Jeigu norite nesaldžių, pagardinkite tešlą svogūnu bei žalumynais ir kepkite gerai įkaitintame aliejuje. Gardinkite uogiene arba grietine.
Skanaus!