Ingredientai:
- 1 obuolys, nuluptas ir sutarkuotas burokine tarka;
- 400 g miltų;
- 200 g natūralaus jogurto;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 4 valg. šaukšt. aliejaus;
- 1 kiaušinis;
- 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
- žiupsnis druskos;
- žiupsnis cinamono;
- aliejaus (virimui).
Gaminimas:
1. Į dubenį sukrėskite jogurtą, muškite kiaušinį, pilkite aliejų, berkite cukrų, vanilinį cukrų. Viską gerai išsukite.
2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, cinamoną, druską, kepimo miltelius.
3. Berkite sausuosius ingredientus į šlapiąją masę, išsukite, o tada suminkykite minkštą tešlą.
4. Ant didelio lygaus paviršiaus iškočiokite tešlą iki 5–7 mm storio lakšto. Supjaustykite jį trikampiais ar išspaudykite apskritimus – kaip jums patinka.
5. Nedideliame puode įkaitinkite aliejų iki vidutinės kaitros, meskite į jį po kelis suformuotus paplotėlius, kepkite, kol jie pasipūs ir taps auksinės spalvos. Dėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotos lėkštės, kad susigertų riebalų perteklius. Tada perdėkite į lėkštę, kurioje tieksite, jei norite, pabarstykite cukraus pudra.