1. Kavos granules ir cukrų suberkite į vidutinio dydžio dubenį ar elektrinio plaktuvo indą, supilkite vandenį ir plakimo šluotele ar įjungę elektrinį plaktuvą plakite, kol gausite labai standžią, kreminę putą.
2. Į stiklinį indą gėrimui supilkite pieną, o ant viršaus šaukštu atsargiai išdėkite gautą kavos kremą. Jei gersite šaltą gėrimą, galite jį dar labiau atvėsinti ledo kubeliais. Viskas – galite fotografuoti, o tada ragauti!
Užpilkite maltą kavą vandeniu ir palikite uždengę „virti“ kambario temperatūroje mažiausiai 12 valandų. Nukoškite per sietelį arba popierinį filtrą (arba panaudokite kavos presą).
Supilkite koncentratą į stiklinį indą, uždengę laikykite šaldytuve 2–3 dienas.
- Karštą kavą sumaišykite su apelsinų žievelėmis ir cinamonu.
- Išpilstykite į keturias stiklines.
- Į kiekvieną stiklinę įdėkite truputį ledų ir užpilkite auksaspalvio sirupo.
- Patiekite iškart.
Receptas „DANSUKKER“
- Paruoštą kavą gerai atvėsinkite.
- Atvėsusią supilkite į kokteilių plaktuvą, sumeskite ledo kubelius, supilkite pieną, karamelinį sirupą, suberkite visus prieskonius ir išplakite iki vientisumo.
- Paruoštą kavą pilkite į dailios formos taures, ant viršaus purkškite grietinėlės ir negailėdama užtarkuokite juodojo šokolado.
Kulinaro patarimai:
Jeigu nenorite pirkti purškiamos grietinėlės, jos išsiplakite namuose. Sukrėskite ją į konditerinį švirkštą arba susuktą popieriaus tūbelę ir užspauskite.
Jau paruoštų šokolado drožlių galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose arba specializuotose parduotuvėse.
- Pagal nurodymus ant pakuotės paruoštą kavą išpilstykite į ledukų formeles ir užšaldykite.
- Užšalusius ledukus išimkite iš formelių, suberkite į plakimo indą.
- Ten pat supilkite pieną, suberkite cinamonus, cukrų, sukrėskite grietinėlę ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
- Į kiekvieną stiklinę dėkite grūsto ledo, pilkite kavos, užberkite cinamono ir cukraus.
Kulinaro patarimai:
Jeigu neturite elektrinio koktelių plaktuvo, gėrimą galite plakti rankiniu plakikliu arba omletui plakti skirtu įrankiu.
Cukrus greičiau ištirps, jei rinksitės ne stambiakristalį, bet labai smulkų cukrų.
- Pieną statykite ant ugnies ir kaitinkite iki 65 laipsnių. Tada elektriniu plakikliu išplakite iki putų.
- Į stiklinę krėskite tiek putų, kad liktų vietos kavai. Šokoladinius saldainius įmeskite į karštą kavą, gerai išmaišykite, pagal skonį berkite aitriosios paprikos, dar kartą gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
- Kavos ir tirpintų saldainių mišinį plonytėlaite srovele (galima pilti ir į stiklinę įmerktu ilgo šaukštelio koteliu) pilkite ant putų, kad jos nesusidrumstų.
- Kavą patiekite labai atsargiai, kad nesusimaišytų sluoksniai. Ant viršaus galite užberti rudojo cukraus.
Kulinaro patarimas:
Rinkitės tirpią kavą – tokią daug greičiau ir paprasčiau paruošite.
1. Šokoladą smulkiai sutarkuokite (žiupsnį atidėkite papuošti), kavą atšaldykite. Bananus supjaustykite ir sudėkite į plaktuvą, suberkite smulkintą šokoladą, prieskonius, supilkite kavą ir pieną. Viską gerai išplakite. Tiekite apibarstę tarkuotu šokoladu.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Į indą sudėkite visus prieskonius ir užpilkite tik ką išvirta karšta kava.
2. Palikite pastovėti valandą. Kavą perkoškite.
3. Įdėkite į kiekvieną stiklinę ledukų, pripilkite kavos. Ant viršaus pabarstykite tarkuotų citrinų žievelių.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Į karštą kavą sudėkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.
2. Kavą atšaldykite ir perkoškite. Į stiklines ar puodelius įdėkite po šaukštą ledų, užpilkite kava. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki standžių putų ir uždėkite ant kavos. Tiekite iškart.
Knyga „Gaivieji gėrimai“ |
Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
- Užplikykite kavą.
- Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite į jį pieną. Užkaitinkite.
- Supikite kavą, suberkite kardamoną ir intensyviai maišydami dar pakaitinkite.
- Supilkite gėrimą į aukštą puodelį, apibarstykite cinamonu ir patiekite.