Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Žaidžiame kavinę namuose: 10 įvairių smagių kavos gėrimų receptų

Gražią dieną pasižvalgius po didžiųjų miestų lauko kavines tampa akivaizdu, jog per karantiną žmonės pasiilgo ne namuose ruoštos kavos – vieni tiršto „espresso“ puodelio, kiti – pieno puta lepinančio „cappuccino... Tačiau kartais aplinkybės lemia, kad kavinė toli, kitiems dar ir nesinori jose lankytis, pagaliau, gal ėmėte labiau taupyti. Visada yra išeitis – įdomios, nekasdienės kavos galima pasiruošti ir namie. Taigi, pažaiskime kavinę!
Kava lauko terasoje
Kava lauko terasoje / Vida Press nuotr.
Plakta kava
Receptas: Plakta kava iš vos kelių ingredientų
1 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 14
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2.00 valg. š. (karšto)
Cukrus: 0.50 valg. š. (galite dėti ir žymiai daugiau, iki 2 šaukštų, priklausomai nuo norimo saldumo)
Kava: 2.00 valg. š. (tirpios kavos granulių)
Pienas: 1.00 st. (šalto arba karšto)
Kaip gaminti

1. Kavos granules ir cukrų suberkite į vidutinio dydžio dubenį ar elektrinio plaktuvo indą, supilkite vandenį ir plakimo šluotele ar įjungę elektrinį plaktuvą plakite, kol gausite labai standžią, kreminę putą.

2. Į stiklinį indą gėrimui supilkite pieną, o ant viršaus šaukštu atsargiai išdėkite gautą kavos kremą. Jei gersite šaltą gėrimą, galite jį dar labiau atvėsinti ledo kubeliais. Viskas – galite fotografuoti, o tada ragauti!

Suskleisti
Šaltai virta kava
Receptas: Šaltai virta kava
4 asmenims
Pagaminsite per 12 val.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Kava: 1.00 st. (stambiai sumaltos)
Vanduo: 4.00 st.
Kaip gaminti

Užpilkite maltą kavą vandeniu ir palikite uždengę „virti“ kambario temperatūroje mažiausiai 12 valandų. Nukoškite per sietelį arba popierinį filtrą (arba panaudokite kavos presą).

Supilkite koncentratą į stiklinį indą, uždengę laikykite šaldytuve 2–3 dienas.

Suskleisti
Desertinė kava
Receptas: Desertinė kava
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.9 / 12
Receptas
Ingredientai
Kava: 500.00 ml (labai stiprios pvz. , espreso)
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 arbat. š. - žievelių)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5 - malto)
Ledai: (vanilinių) 200.00 ml
Sirupas: („Dansukker“ auksaspalvio) 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Karštą kavą sumaišykite su apelsinų žievelėmis ir cinamonu.
  2. Išpilstykite į keturias stiklines.
  3. Į kiekvieną stiklinę įdėkite truputį ledų ir užpilkite auksaspalvio sirupo.
  4. Patiekite iškart.

Receptas „DANSUKKER“

Suskleisti
Šalta kava su šokoladu ir karamele
Receptas: Šalta kava su šokoladu ir karamele
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
4.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 1.00 st. (0,5)
Kava: 2.00 valg. š. (espreso ar kitos tamsios skrudintos kavos)
Ledas: (kubeliais) 2.00 puodelis
Karamelinis sirupas: (1/3 puodelio) 1.00 puodelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (0,5)
Pienas: 1.00 st. (ketvirtadalis)
Grietinėlė: 6.00 valg. š. (purškiama pagal skonį)
Juodasis šokoladas: 1.00 vnt. (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paruoštą kavą gerai atvėsinkite.
  2. Atvėsusią supilkite į kokteilių plaktuvą, sumeskite ledo kubelius, supilkite pieną, karamelinį sirupą, suberkite visus prieskonius ir išplakite iki vientisumo.
  3. Paruoštą kavą pilkite į dailios formos taures, ant viršaus purkškite grietinėlės ir negailėdama užtarkuokite juodojo šokolado.

Kulinaro patarimai:

Jeigu nenorite pirkti purškiamos grietinėlės, jos išsiplakite namuose. Sukrėskite ją į konditerinį švirkštą arba susuktą popieriaus tūbelę ir užspauskite.

Jau paruoštų šokolado drožlių galima įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose arba specializuotose parduotuvėse.

Suskleisti
Šalta kava su cinamonu
Receptas: Šalta kava su cinamonu
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Kava: 2.00 st. (1,5)
Pienas: 1.00 st. (0,5 neriebaus)
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Grietinėlė: 5.00 valg. š. (plaktos)
Ledas: (grūsto) 1.00 st.
Cinamonų lazdelė: 3.00 vnt. (papuošimui)
Kaip gaminti
  1. Pagal nurodymus ant pakuotės paruoštą kavą išpilstykite į ledukų formeles ir užšaldykite.
  2. Užšalusius ledukus išimkite iš formelių, suberkite į plakimo indą.
  3. Ten pat supilkite pieną, suberkite cinamonus, cukrų, sukrėskite grietinėlę ir viską išplakite elektriniu plakikliu.
  4. Į kiekvieną stiklinę dėkite grūsto ledo, pilkite kavos, užberkite cinamono ir cukraus.

Kulinaro patarimai:

Jeigu neturite elektrinio koktelių plaktuvo, gėrimą galite plakti rankiniu plakikliu arba omletui plakti skirtu įrankiu.

Cukrus greičiau ištirps, jei rinksitės ne stambiakristalį, bet labai smulkų cukrų.

Suskleisti
Aštri šalta kava su saldainiais
Receptas: Aštri šalta kava su saldainiais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Kava: 75.00 ml (nesaldintos, mėgstamos)
Pienas: 200.00 ml (3,5 % riebumo)
Saldainiai: (šokoladiniai su likeriu) 4.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Rudasis cukrus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti
  1. Pieną statykite ant ugnies ir kaitinkite iki 65 laipsnių. Tada elektriniu plakikliu išplakite iki putų.
  2. Į stiklinę krėskite tiek putų, kad liktų vietos kavai. Šokoladinius saldainius įmeskite į karštą kavą, gerai išmaišykite, pagal skonį berkite aitriosios paprikos, dar kartą gerai išmaišykite ir atvėsinkite.
  3. Kavos ir tirpintų saldainių mišinį plonytėlaite srovele (galima pilti ir į stiklinę įmerktu ilgo šaukštelio koteliu) pilkite ant putų, kad jos nesusidrumstų.
  4. Kavą patiekite labai atsargiai, kad nesusimaišytų sluoksniai. Ant viršaus galite užberti rudojo cukraus. 

Kulinaro patarimas:

Rinkitės tirpią kavą – tokią daug greičiau ir paprasčiau paruošite.

Suskleisti
Kavos ir šokolado smutis su kardamonu
Receptas: Kavos ir šokolado kokteilis su kardamonu
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Bananai: 5.00 vnt.
Kava: 400.00 ml (stipri)
Šokoladas: 250.00 g (kartusis)
Cukrus: 6.00 arbat. š.
Pienas: 3.00 st.
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis, maltas)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (maltas)
Kaip gaminti

1. Šokoladą smulkiai sutarkuokite (žiupsnį atidėkite papuošti), kavą atšaldykite. Bananus supjaustykite ir sudėkite į plaktuvą, suberkite smulkintą šokoladą, prieskonius, supilkite kavą ir pieną. Viską gerai išplakite. Tiekite apibarstę tarkuotu šokoladu.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

 

 

 

Suskleisti
Ledinė kava su prieskoniais
Receptas: Ledinė kava su prieskoniais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Kava: 6.00 arbat. š. (verdanti su nuosėdomis)
Cinamonų lazdelė: 3.00 vnt. (3-4)
Pipirai: 5.00 vnt. (5-6 vnt. kvapnieji)
Citrinos: 1.00 vnt. (žievelės)
Ledas: 6.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Į indą sudėkite visus prieskonius ir užpilkite tik ką išvirta karšta kava.

2. Palikite pastovėti valandą. Kavą perkoškite.

3. Įdėkite į kiekvieną stiklinę ledukų, pripilkite kavos. Ant viršaus pabarstykite tarkuotų citrinų žievelių.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kava su ledais ir plakta grietinėle
Receptas: Kava su ledais ir plakta grietinėle
5 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Kava: 5.00 st. (stipri su nuosėdomis)
Rudasis cukrus: 5.00 arbat. š.
Ledai: (grietininiai) 250.00 g
Grietinėlė: 125.00 ml (riebi, plakama)
Kaip gaminti

1. Į karštą kavą sudėkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.

2. Kavą atšaldykite ir perkoškite. Į stiklines ar puodelius įdėkite po šaukštą ledų, užpilkite kava. Grietinėlę išplakite su milteliniu cukrumi iki standžių putų ir uždėkite ant kavos. Tiekite iškart.

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Šokoladinė kava su kardamonu
Receptas: Šokoladinė kava su kardamonu
1 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Kava: 2.00 arbat. š.
Vanduo: 200.00 ml
Pienas: 100.00 ml
Kardamonas: 1.00 arbat. š. (maltas)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Užplikykite kavą.
  2. Puode ištirpinkite šokoladą ir supilkite į jį pieną. Užkaitinkite. 
  3. Supikite kavą, suberkite kardamoną ir intensyviai maišydami dar pakaitinkite.
  4. Supilkite gėrimą į aukštą puodelį, apibarstykite cinamonu ir patiekite.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos