Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žali, traškūs, gaivūs: 15 receptų su agurkais

Agurkais galime mėgautis visus metus, tačiau ankstyvą vasarą vis tiek laukiame pirmųjų šviežių lietuviškų. Dabar jau traškių agurkėlių pilnos prekyvietės, tad metas išnaudoti šias gaivias daržo gėrybes. Pasisemkite idėjų iš mūsų siūlomo receptų rinkinio.
Agurkų salotos
Agurkų salotos / Vida Press nuotr.
IMG_8334.jpg
Receptas: Mėtinis agurkų desertas
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt.
Dansukker želė - cukrus "Multi" 40.00 g
Vanduo: 100.00 ml
Mėtinis saldainiukas 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Vandenį, ištirpinus jame suskaldytą mėtinį saldainį, pusę minutės pavirkite su želiniu cukrumi.

2. Atvėsinkite ir pilkite sluoksnį želės, dėkite agurkų ir taip sluoksniuokite. Kameroje sušąla per pusvalandį. Galima dar įdėti citrinos.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė 

Suskleisti
Imbierinis limonadas su agurkais
Receptas: Imbierinis limonadas su agurkais
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 15
Receptas
Ingredientai
Imbieras: 1.00 vnt. (6 cm šaknies)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Citrinos: 3.00 vnt. (žaliosios arba geltonosios)
Cukraus sirupas: 10.00 valg. š.
Vanduo: 1500.00 ml (gazuoto)
Ledukai: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Sutarkuokite imbierą.

2. Supjaustykite agurkus griežinėliais.

3. Sudėkite į ąsotį ledukus, imbierą ir agurkus.

4. Išspauskite 2-jų citrinų sultis ir supilkite į ąsotį.

5. Supilkite cukraus sirupą ir išmaišykite.

6. Griežinėliais supjaustykite likusią citriną ir sumeskite į ąsotį.

7. Užpilkite gazuotu vandeniu.

Suskleisti
Obuolių ir agurkų kokteilis
Receptas: Obuolių ir agurkų kokteilis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.6 / 46
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 3.00 vnt.
Agurkai: 2.00 vnt. ((trumpavaisių))
Apelsinai: 2.00 vnt. ((šviežiai spaustų sulčių))
Imbieras: 1.00 vnt. ((1 cm gabalėlio imbiero šaknies))
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. ((tinka ir skystas medus))
Chia sėklos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į kokteilinę sudėkite supjaustytus obuolius ir agurkus. Išspaustas apelsinų sultis, sutarkuotą imbiero šaknį, sirupą ir sėklas.
  2. Viską sutrinkite iki vientisos masės. Jei matote, kad kokteilis per tirštas – įpilkite šiek tiek šalto vandens ir dar kartą išplakite.
  3. Patiekite iš karto.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Avokadų, agurkų ir varškės pagardas
Receptas: Avokadų, agurkų ir varškės pagardas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 77
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Varškė: 200.00 g (riebios)
Grietinė: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt. (baltasis)
Įvairūs žalumynai (nemažas ryšulėlis svogūnų laiškų, petražolių, krapų) 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės citrinos sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, šviežiai maltų)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Visus žalumynus nuplaukite, labai smulkiai sukapokite. Svogūną nulupkite, sukapokite.

2. Avokadą ir agurką nulupkite, susmulkinkite, sudėkite į plakimo indą. Ten pat sukrėskite grietinę, varškę, supilkite citrinos sultis, suberkite cukrų, svogūną ir žalumynus.

3. Viską iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu.

Tinka su žuvimi, ant laužo keptomis daržovėmis ir sūriu.

Suskleisti
Sumuštiniai su agurkais ir morkomis
Receptas: Sumuštiniai su agurkais ir morkomis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 50.00 g (natūralaus)
Trapučiai: (pakelis su sėmenimis) 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Morką nuskuskite, supjaustykite plonomis juostelėmis. Agurką nuplaukite ir supjaustykite šiaudeliais.

2. Ožkų sūrį išsukite su jogurtu ir aptepkite trapučius. Papuoškite morkos juostelėmis ir agurko šiaudeliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Agurkų užkandis su lašiša
Receptas: Agurkų užkandis su lašiša
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.1 / 47
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 2.00 vnt.
Avokadai: 1.00 vnt.
Ridikėliai: 10.00 vnt.
Jogurtas: 400.00 g ((natūralaus))
Rūkyta lašiša: 200.00 g
Krapai: 4.00 arbat. š. ((kapoti))
Kaip gaminti
  1. Agurkus nulupkite ir šaukšteliu išimkite sėklas, susmulkinkite, kaip ir ridikėlius su avokadu.
  2. Sumaišytas daržoves apšlakstykite šaukšteliu citrinos sulčių.
  3. Jogurtą pagardinkite druska, pipirais ir įmaišykite smulkintus krapus.
  4. Paruoškite keturias stiklines. Į jas dėkite po porą šaukštų pjaustytų daržovių, užpilkite jogurto.
  5. Viduryje dėkite lašišos suktinuką ir papuoškite krapo šakele.

Receptas iš tinklaraščio MaistoKlubas.lt

Suskleisti
Elegantiškos agurkų salotos
Receptas: Elegantiškos agurkų salotos
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 112
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Salotos: 1.00 vnt. (keli „Romaine“ salotų lapai)
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šaukštas citrinų sulčių)
Medus: 1.00 arbat. š. (arba klevų sirupo)
Petražolės: 20.00 g (pluoštelis šviežių petražolių šakelių)
Mėtos: 10.00 g (kelios šviežių mėtų šakelės)
Kaip gaminti

1. Agurkus pjaustykite išilgai kuo plonesnėmis ir kuo ilgesnėmis juostelėmis.

2. Salotų lapus, petražoles ir mėtas (kelis lapelius palikite papuošimui) kuo smulkiau sukapokite ir sumaišykite su sezamų sėklomis.

3. Iš aliejaus, citrinų sulčių ir medaus išplakite padažą.

4. Į plokščią lėkštę tieskite agurkų juosteles, jas apibarstykite žalumynų ir sezamų mišiniu, pašlakstykite paruoštu padažu ir susukite.

Suskleisti
Salotos agurkų griežinėliuose
Receptas: Salotos agurkų griežinėliuose
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 41
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Paprikos: 1.00 vnt. (0,5 raudonos, saldžiosios)
Pomidorai: 1.00 vnt.
Fetos sūris: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g (jautienos vytintas)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Actas: 1.00 valg. š. (vyno)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Agurką nuplaukite, nusausinkite, nulupkite ir supjaustytkite storais žiedais.

2. Į juos pridėkite salotų iš paprikos, fetos, pomidorų ir jautienos kubelių, apšlakstytų aliejumi, actu bei pagardintų druska, pipirais. Papuoškite šviežiais mairūno lapeliais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Salierų salotos su agurkais ir pomidorais
Receptas: Salierų salotos su agurkais ir pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.5 / 123
Receptas
Ingredientai
Salierai: 300.00 g (stiebai)
Gražgarstės: 2.00 sauja
Agurkai: 3.00 vnt. (trumpavaisiai)
Pomidorai: 4.00 vnt.
Actas: 4.00 valg. š. (baltojo vyno - padažui)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (padažui)
Garstyčios: 1.00 valg. š. ("Dižono" - padažui)
Kmynai: 1.00 arbat. š. (maltų - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti - padažui)
Kaip gaminti

1. Salierų stiebus nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite žiedais. Agurką nulupkite. Jį ir pomidorus supjaustykite gabalėliais.

2. Viską sykiu su plautomis bei nusausintomis gražgarstėmis sudėkite į lėkštę ir užpilkite padažu iš nurodytų produktų.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Salotos su agurkais ir šonine
Receptas: Salotos su agurkais ir šonine
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 35
Receptas
Ingredientai
Salotos: 2.00 sauja (švieži lapeliai)
Agurkai: 2.00 vnt. (ilgavaisiai)
Šoninė: rūkyta 400.00 g
Petražolės: 1.00 arbat. š. (kapotos)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkinti)
Česnakai: 3.00 skiltelės (agurkams marinuoti)
Citrinos: 1.00 vnt. (agurkams marinuoti - pusės sulčių)
Aliejus: 4.00 valg. š. (agurkams marinuoti)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š. (agurkams marinuoti)
Imbieras: 10.00 g (Agurkams marinuoti - gabalėlis imbiero šaknies)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Salotas nuplaukite, nusausinkite, sudėkite į sandarią dėžutę ir valandą laikykite šaldytuve, kad būtų traškios. Šoninę supjaustykite juostelėmis ir be riebalų paskrudinkite orkaitėje arba keptuvėje.
  2. Agurkus perpjauti išilgai, sėklas išskobkite, agurkus supjaustykite pusžiedžiais ir sumeskite į gilesnį dubenį. Česnakus nulupkite, sukapokite. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite.
  3. Imbierus, česnakus sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis ir sojų padažu, užpilkite ant agurkų, viską pagal skonį pasūdykite, pagardinkite cukrumi ir pipirais. Valandą marinuokite.
  4. Į salotų dubenėlius dėkite plėšytų salotų lapelių, berkite gerai nuvarvintų agurkų, išdėliokite šoninės juosteles. Salotas pagardinkite kapotais žalumynais.
Suskleisti
Avokadų ir agurkų salotos su linais
Receptas: Avokadų ir agurkų salotos su linais
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.7 / 222
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (vidutinio dydžio ilgasis)
Avokadai: 1.00 vnt. (didelis gerai sunokęs)
Salotos: 4.00 vnt. (keli „Iceberg" salotų lapai)
Citrinos: 1.00 vnt. (½ citrinos sultys)
Krapai: 20.00 g (šluotelė smulkiai sukapotų krapų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 2.00 g (½ pusės šaukštelio šviežiai maltų)
Linų sėmenys: 3.00 g (1 šaukštelio)
Linų sėmenų aliejus: 2.00 valg. š. (keli šaukštai šalto spaudimo)
Kaip gaminti
  1. Agurką nuplaukite ir perpjaukite išilgai į keturias dalis; supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į salotinę. Iškaulinkite avokadą, šaukštu išimkite jį iš žievės ir supjaustykite kubeliais.
  2. Supjaustykite arba smulkiai suplėšykite salotų lapus. Daržoves sumaišykite, užpilkite citrinos sultimis, sėmenų aliejumi, įberkite juoduosius pipirus, krapus ir linų sėmenis.
  3. Viską gerai ir intensyviai išmaišykite. Avokadas turi šiek tiek aptirpti ir išsileisti, kad kartu su citrina bei aliejumi sukurtų šių salotų padažą.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Šalta agurkų sriuba
Receptas: Šalta agurkų sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 75
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 400.00 g (natūralaus)
Agurkai: 2.00 vnt. (dideli)
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis šviežio)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų baltųjų)
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Agurkus nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite plonais šiaudeliais. Apibarstykite druska ir palikite pastovėti.

2. Nuplautus ir nusausintus krapus bei svogūnų laiškus susmulkinkite, česnaką nulupkite ir sutraiškykite. Į gilų dubenį supilkite jogurtą, pagal skonį įberkite maltų baltųjų pipirų, supilkite citrinų sultis ir suplakite.

3. Imbierus nuvalykite ir sutarkuokite plonais šiaudeliais. Sumaišykite su agurkais, krapais bei trintais česnakais. Gautą masę sukrėskite į jogurtą ir gerai suplakite.

4. Paruoštą sriubą apie valandą palaikykite šaldytuve. Tiekite su karštomis bulvėmis, puoštą mėtų lapeliais.

Kulinaro patarimas. Vietoj natūralaus jogurto sriubai ruošti galite imti kefyrą arba rūgpienį. 

Pagaminsite per 25 min. (neskaitant šaldymo laiko).  

Suskleisti
Bulgariška agurkų šaltsriubė - Tarator
Receptas: Bulgariška agurkų šaltsriubė („tarator“)
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 141
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 500.00 g (maždaug 2 švieži, dideli agurkai)
Jogurtas: 500.00 g (natūralus tirštas)
Česnakai: 2.00 skiltelės (2–3 skiltelės)
Krapai: 2.00 valg. š. (2–3 valg. š. šviežių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja (nebūtinai)
Vanduo: 1.00 st. (nebūtinai)
Kaip gaminti
  1. Agurkus supjaustykite labai mažais kubeliais ir suberkite į didelį dubenį.
  2. Česnako skilteles nulupkite ir smulkiai sukapokite arba sutrinkite. Sudėkite į tą patį dubenį su agurkais. Taip pat suberkite smulkiai kapotus krapus, sutrintus graikinius riešutus ir druską. Supilkite aliejų ir išmaišykite.
  3. Jogurtą lengvai suplakite šakute, kad nebūtų toks tirštas. Supilkite į dubenį ant agurkų ir vėl gerai pamaišykite.
    Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
    Astos Černės nuotr. / Gaminant bulgarišką agurkų šaltsriubę - Tarator
  4. Jeigu matote, kad masė per tiršta, įpilkite šiek tiek vandens. Tačiau neatskieskite jos per daug – sriuba ir turi būti gana tiršta. Be to, jai pastovėjus, agurkai taip pat išskirs savo sultis ir taps dar skystensė. Paragaukite šaltsriubę ir, jei trūksta, įberkite dar žiupsnelį druskos.
  5. Dubenį su paruošta sriuba dėkite į šaldytuvą ir palaikykite bent valandą. Tiekite šaltą.

Šaltsriubę „tarator“ ruošė ir aprašė Asta Černė

Suskleisti
Agurkų ir nugarinės suktinukai
Receptas: Agurkų ir nugarinės suktinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 18
Receptas
Ingredientai
"Wasabi" pasta: 2.00 arbat. š.
Majonezas: 100.00 g
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Agurkai: 3.00 vnt. (švieži apie 15 cm ilgio)
Imbieras: 20.00 g (šaknies)
Kiauliena: 250.00 g (karštai rūkytos nugarinės, plonai pjaustytos)
Sezamo sėklos: 1.00 arbat. š. (po 1 arbat. š. baltųjų ir juodųjų)
Daigintos pipirnės: 1.00 vnt. (šviežių)
Kaip gaminti

1. „Wasabi“ pastą išsukite su majonezu, citrinos sultimis, trupučiu druskos, aitriosios paprikos. Kremą supilkite į konditerinį indą.

2. Agurkus nuplaukite, nupjaukite galus ir specialiu įrankiu išilgai supjaustykite plonomis lanksčiomis juostelėmis. Imbierą supjaustykite labai plonais griežinėliais.

3. Ant agurko juostelės uždėkite nugarinės griežinėlių (jeigu per dideli – dalį nupjaukite), ant jos – imbiero griežinėlių, susukite ir sutvirtinkite mediniu smeigtuku.

4. Suktinukus sudėkite į lėkštę, į kiekvieną įspauskite kremo, pabarstykite sezamais ir papuoškite pipirnėmis. 

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
Receptas: Lašiša su aitriosiomis paprikomis ir avokadų, agurkų salotomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 21
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 800.00 g (filė, be odos ir kaulų)
Aitrioji paprika: 2.00 valg. š. (SANTA MARIA)
Cukrus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - SANTA MARIA akmens druskos, malūnėlyje - lašišai ir žiupsnelis - salotoms)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Avokadai: 2.00 vnt. (pjaustytų kubeliais - salotoms)
Agurkai: 1.00 vnt. (pjaustytas kubeliais - salotoms)
Svogūnai: 3.00 vnt. (supjaustyti žieminiai - salotoms)
Krapai: 1.00 sauja (ryšulėlis pjaustytų - salotoms)
Salotos: 1.00 sauja (pusė puokšties romaninių - salotoms)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sulčių - salotoms)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (salotoms)
Kaip gaminti
  1. Kubeliais supjaustytą avokadą apšlakstykite žaliosios citrinos sultimis.
  2. Nulupkite agurką, išimkite sėklas ir supjaustykite gabaliukais, panašiais į avokado kubelius.
  3. Sumaišykite visus salotų komponentus ir padėkite į vėsią vietą, kad skonis būtų geresnis.
  4. Sumaišykite druską, aitriąsias paprikas ir cukrų. Lašišos filė supjaustykite į 10 gabalėlių ir įtrinkite prieskoniais.
  5. Pakaitinkite aliejų ir apie 3–4 minutes paskrudinkite lašišą iš abiejų pusių, kol atsiras traški plutelė, o giliau žuvis suminkštės.
  6. Patiekite su avokadų ir agurkų salotomis.
  7. Taip pat galite patiekti su bulguru arba kuskusu, o šalia paruoškite padažą su aitriosiomis paprikomis CHIPOTLE ir majonezu.
  8. Pabandykite pagardinti lašišą SANTA MARIA CHILI EXPLOSION prieskonių mišiniu!
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais