Ingredientai (6-8 asm.):
- apie 1,5 kg šviežių bulvyčių, kurios verdant nesubyra;
- 500 g šparaginių pupelių, supjautytų į 2-3 dalis;
- 5-6 valg. šaukšt. naminio pesto padažo;
- 5 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
- sauja pakepintų kedrų riešutų (kedrinių pinijų);
- svogūnų laiškų;
- parmezano sūrio drožlių (pagal skonį);
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Dideliame puode išvirkite bulves, jei odelė plona, galite jų net neskusti, tačiau gerai nušveiskite. Atvėsinkite ir supjaustykite į 2-4 dalis.
2. Nedideliame prikaistuvyje apvirkite šparagines pupeles - tam užteks 4 minučių. Nukoškite ir iškart perliekite lediniu vandeniu. Atidėkite, kad kiek apdžiūtų.
3. Dėkite pravėsusias bulves ir pupeles į didelį dubenį, supilkite ten pesto padažą, actą ir gerai išmaišykite.
4. Suberkite į dubenį ir kedrų riešutus, kapotus svogūnų laiškus, pagal skonį berkite druskos, pipirų, ragaukite, ar nieko netrūksta. Galiausiai užbarstykite sūrio drožlių. Tiekite iškart.