Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žalioji bulvių ir šparaginių pupelių mišrainė su pesto padažu

Žalią, bazilikais kvepiantį pesto padažą įprasta derinti su makaronais, su juo taip pat skanu ruošti ir sumuštinius. Tačiau šįkart siūlome išbandyti šį tą naujo – išvirti šviežių bulvyčių, apvirti saują šparaginių pupelių ir šias gėrybes maišyti su, pageidautina, naminiu pesto padažu. Nustebsite!
Naminis pesto padažas ir šviežios bulvytės
Naminis pesto padažas ir šviežios bulvytės / Vida Press nuotr.

Ingredientai (6-8 asm.):

  • apie 1,5 kg šviežių bulvyčių, kurios verdant nesubyra;
  • 500 g šparaginių pupelių, supjautytų į 2-3 dalis;
  • 5-6 valg. šaukšt. naminio pesto padažo;
  • 5 valg. šaukšt. baltojo vyno acto;
  • sauja pakepintų kedrų riešutų (kedrinių pinijų);
  • svogūnų laiškų;
  • parmezano sūrio drožlių (pagal skonį);
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Dideliame puode išvirkite bulves, jei odelė plona, galite jų net neskusti, tačiau gerai nušveiskite. Atvėsinkite ir supjaustykite į 2-4 dalis.

2. Nedideliame prikaistuvyje apvirkite šparagines pupeles - tam užteks 4 minučių. Nukoškite ir iškart perliekite lediniu vandeniu. Atidėkite, kad kiek apdžiūtų.

3. Dėkite pravėsusias bulves ir pupeles į didelį dubenį, supilkite ten pesto padažą, actą ir gerai išmaišykite.

4. Suberkite į dubenį ir kedrų riešutus, kapotus svogūnų laiškus, pagal skonį berkite druskos, pipirų, ragaukite, ar nieko netrūksta. Galiausiai užbarstykite sūrio drožlių. Tiekite iškart.

Vida Press nuotr./Bulvės puode
Vida Press nuotr./Bulvės puode

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai