Šiuo receptu dalijasi populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė Kristina Pišniukaitė-Šimkienė, rašoma prekybos tinklo „Iki“ pranešime žiniasklaidai.
Ingredientai
Vištienai reikės:
- 2 vištienos krūtinėlių filė
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1/2 a. š. maltos rūkytos paprikos
- 1/2 a. š. česnako miltelių
- 1/2 a. š. druskos.
Salotoms reikės:
- 1/2 romaninės salotos
- 50 g špinatų
- 1 saliero lapkočio
- 2 trumpavaisių agurkų
- 1 saldžiarūgščio traškaus obuolio
- 50 g lukštentų saulėgrąžų.
Anakardžių padažui reikės:
- 100 g mirkytų anakardžių
- 1 v. š. alyvuogių aliejaus
- 1 skiltelės česnako
- 1 a. š. Dižono garstyčių
- 1 a. š. kaparėlių
- 1 v. š. citrinos sulčių
- druskos, pipirų.
Gaminame:
- Vištieną sumaišome su alyvuogių aliejumi ir prieskoniais. Dedame į gerai įkaitintą keptuvę ir apskrudiname po 3 minutes iš abiejų pusių, tuomet sumažiname kaitrą iki minimalios, uždengiame keptuvę dangčiu ir kepame dar 10 minučių. Iškepusiai vištienai leidžiame pastovėti kambario temperatūroje 5 minutes, tuomet supjaustome juostelėmis.
- Ruošiame padažą: visus ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės.
- Daržoves sumaišome su paruoštu padažu. Dedame į lėkštes, ant viršaus dedame juostelėmis pjaustytą vištieną.