„Gamindama visada stengiuosi žiūrėti į priekį ir pagalvoti, kaip galiu pasiruošti žiemai, kai šviežių daržovių itin mažai. Nuo svogūno laiškų sviestelio šis pagardas skiriasi tuo, kad čia nereikia česnako. Tuomet jis išliks universalus“, – sako tinklaraštininkė.
Jums reikės:
- 200 g svogūnų laiškų,
- 100 g sviesto,
- pusės česnako skiltelės,
- 100 g krapų,
- 1/2 šaukštelio druskos,
- šiek tiek juodųjų pipirų.
Kaip gaminti:
1. Šiek tiek susmulkinkite rankomis ar peiliu krapus su svogūnų laiškais.
2. Sudėkite svogūnus ir krapus į trintuvę ar virtuvinį kombainą ir sutrinkite iki vientisos masės.
3. Į masę įtarkuokite česnaką, sudėkite minkštą sviestą ir prieskonius ir dar kartą viską gerai sutrinkite.
Kulinarės patarimai
- Šią svogūnų laiškų užtepėlę galima naudoti kaip sviestą, įdarant kepsnelius, gardinant ja žuvį. Taip pat skanu valgyti su šviežiomis virtomis bulvėmis.
- Į užtepėlę galima įtarkuoti kelis ridikėlius. Tik sutarkuotus būtina nusausinti.
Gamino ir patarė tinklaraštininkė Indrė Denisovienė / @skaniai.ir.lengvai