„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Užgavėnėms – žavūs mini blyneliai: receptas ir gudrybė, kaip jų lengvai prikepti

Ir kokių tik blynų pasaulyje nėra sugalvota – nuo lietinių iki purių amerikietiškų, nuo mielinių iki milžiniškų, kepamų orkaitėje. Pastaruoju metu išpopuliarėjo dar vienas formatas – tai mikro blyneliai, kartais dar vadinami blynų dribsniais. Siūlome ir receptą, ir patarimą, kaip tokius blynukus suformuoti.
Mažyčiai blyneliai
Mažyčiai blyneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g miltų;
  • 2 kiaušiniai;
  • 400 ml pieno;
  • 50 g sviesto, išlydyto ir atvėsinto;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • žiupsnis druskos;
  • 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos arba pora lašų vanilės ekstrakto;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • lydyto (ghee) sviesto ar aliejaus (kepimui).

Gaminimas:

1. Viename dubenyje sumaišykite miltus, cukrų, druską ir kepimo miltelius. Kitame – pieną, lydytą sviestą, kiaušinius ir vanilės ekstraktą ar pastą.

2. Supilkite skystuosius ingredientus į dubenį su sausaisiais ir lengvais judesiais viską sumaišykite, kol neliks nei sausų ingredientų, nei gumuliukų. Leiskite šiai tešlai kambario temparatūroje pabręsti 15–20 min.

Gudrybė: taškyti į keptuvę tešlą šaukštu bus nepatogu, o taip prikepti gražių vienodų blynukų sunku. Darbą sau palengvinsite pasirinkę vieną iš dviejų priemonių: tuščią, švarų plastikinį butelį nuo kokio nors padažo, turintį smailų „snapelį“ arba tvirtą maišelį (tinka ir konditerinis, ir paprastas), kurio kamputį galima prakirpti.

3. Tešlą supilkite į pasirinktą priemonę – tuščią butelį ar maišelį.

4. Įkaitinkite keptuvę nesvylančiu paviršiumi, įpilkite truputį aliejaus ir lydyto sviesto ghee.

5. Spaudinėdami plastikinį butelį ar maišelį, formuokite keptuvėje nedidukus blynukus (paprastai jie būna 2–3 cm skersmens). Kepkite, kol viršus taps sausas, tada mentele visus apverskite. Viena blynukų porcija iškeps vos per porą–trejetą minučių. Po kiekvienos porcijos keptuvę pavalykite popierinio rankšluosčio skiautele ir naujai patepkite riebalais.

5. Mažyčius blynelius tiekite su mėgstamais priedais – jogurtu, grietinėle, uogomis, klevų sirupu.

Vida Press nuotr./Mažyčiai blyneliai
Vida Press nuotr./Mažyčiai blyneliai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs