Gurmaniškas žiedinių kopūstų užkandis

Vasarą norisi tiesiog mėgautis daržovėmis: valgyti jas tiek žalias, tiek gamintis įvarių patiekalų. Žiediniai kopūstai - viena įdomiausių daržovių, kurios galimybės dar tikrai ne iki galo atskleistos mūsų virtuvėje. Tad šiandien kviečiame išmėginti naują receptą.
Kepti kalafiorai
Kepti kalafiorai / Vida Press nuotr.

Reikės:

  • 300 g žiedinių kopūstų,
  • 1 kiaušinio,
  • 2 valg. š. miltų,
  • 2 valg. š. maltų džiūvėsėlių,
  • 0,5 st. aliejaus kepimui,
  • 1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
  • 100 g keptos ir marinuotos saldžiosios paprikos,
  • 100 g konservuotų pomidorų be odelių,
  • 50 ml baltojo vyno,
  • 1 arbat. š. raudonojo vyno acto,
  • 0,5 arbat. š. cukraus,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 žiupsnelio pipirų.

KAIP GAMINTI

1. Žiedinius kopūstus suskirstykite nedideliais žiedynėliais. Apvoliokite miltuose, tuomet pamirkykite išplaktame kiaušinyje ir apvoliokite džiūvėsėliuose. Taip paruoštus dėkite į šaldytuvą.

2. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus. Apie 10 min. patroškinkite papriką su pomidorais, vynu ir vyno actu, įberkite šiek tiek cukraus, druskos ir pipirų. Kai viskas išsitroškins, sutrinkite iki vientisos masės.

3. Įkaitinkite puode kepimui skirtą aliejų ir dėkite žiedinių kopūstų gabalėlius. Kepkite, kol švelniai pagels. Išėmę pabarstykite druska, pipirais. Patiekite su pasigamintu padažu.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis