„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Žiedinių kopūstų ir bulvių paplotėliai

Kai nesinori mėsos, metas prisiminti daržovių blynelius. Šiandien siūlome jums bulvių ir žiedinių kopūstų kepsnelius – fantastiškai skanūs!
Bulvių ir žiedinių kopūstų kepsneliai
Bulvių ir žiedinių kopūstų kepsneliai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 didelės bulvės (apie 200 g),
  • 1 nedidelio žiedinio kopūsto,
  • 1 kiaušinio,
  • 100 g avinžirnių miltų arba maltų džiūvėsėlių,
  • 1 nedidelės saujelės susmulkintų mėtų,
  • 1 kupino valg. šaukšto tarkuoto parmezano,
  • druskos,
  • pieno (jeigu reikės),
  • alyvuogių aliejaus arba sviesto kepimui.

Gaminimas:

Išvirkite bulvę pasūdytame vandenyje, likus 10 minučių iki virimo pabaigos sudėkite žiedinius kopūstus. Kai daržovės suminkštės, nukoškite.

Bulves ir žiedinius kopūstus sutrinkite trintuvu, įmaišykite kiaušinį, avinžirnių miltus, mėtas, sūrį ir druską. Rankomis suminkykite į vientisą masę; jei ji labai standi, įpilkite šiek tiek pieno.

Iš mišinio suformuokite maždaug 5 cm skersmens ir 1 cm storio paplotėlius, gerai juos suvoliokite. Tada padėkite į šaldytuvą maždaug valandai arba nakčiai, kad sustingtų.

Didelėje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus arba sviesto ir kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Patiekite su jogurtu ir salotomis.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“