Reikės:
- 1 didelės bulvės (apie 200 g),
- 1 nedidelio žiedinio kopūsto,
- 1 kiaušinio,
- 100 g avinžirnių miltų arba maltų džiūvėsėlių,
- 1 nedidelės saujelės susmulkintų mėtų,
- 1 kupino valg. šaukšto tarkuoto parmezano,
- druskos,
- pieno (jeigu reikės),
- alyvuogių aliejaus arba sviesto kepimui.
Gaminimas:
Išvirkite bulvę pasūdytame vandenyje, likus 10 minučių iki virimo pabaigos sudėkite žiedinius kopūstus. Kai daržovės suminkštės, nukoškite.
Bulves ir žiedinius kopūstus sutrinkite trintuvu, įmaišykite kiaušinį, avinžirnių miltus, mėtas, sūrį ir druską. Rankomis suminkykite į vientisą masę; jei ji labai standi, įpilkite šiek tiek pieno.
Iš mišinio suformuokite maždaug 5 cm skersmens ir 1 cm storio paplotėlius, gerai juos suvoliokite. Tada padėkite į šaldytuvą maždaug valandai arba nakčiai, kad sustingtų.
Didelėje nepridegančioje keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus arba sviesto ir kepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol taps auksiniai. Patiekite su jogurtu ir salotomis.
Skanaus!