Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žiedinių kopūstų „ryžių“ troškinys – ar ragavote?

„Žiedinių kopūstų ryžius“ pagaminti yra labai paprasta: sumeti žiedynus į virtuvinį kombainą, paspaudi mygtuką ir per minutę jau turi „ryžius“. Juos galima valgyti kaip garnyrą, bet galima ir sugalvoti įvairių patiekalų“, – dalinasi maisto tinklaraštininkė, „Samčio užrašų“ kūrėja Odeta Kudopčenkienė.
Žiedinių kopūstų „ryžių“ troškinys
Žiedinių kopūstų „ryžių“ troškinys / Tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorės Odetos Kudopčenkienės nuotr.

Jums reikės:

žiedinio kopūsto,

svogūno,

didelės morkos,

skiltelės česnako,

paprikos,

šaukšto aliejaus,

2 šaukštelių maltos rūkytos paprikos,

1/4 šaukštelio druskos,

400 g maltos mėsos,

½ stiklinės vandens (arba sultinio).

Kaip gaminti:

1. Žiedinį kopūstą išskirstykite žiedynais ir suberkite į virtuvinį kombainą. Susmulkinkite.

2. Svogūną nulupkite ir supjaustykite kubeliais, taip pat susmulkinkite išvalytą papriką. Morką nuskuskite ir sutarkuokite stambia trintuve.

3. Į keptuvę supilkite aliejų, įkaitinkite ir suberkite svogūnus, paprikas, morkas. Kepinkite, kol daržovės suminkštės.

4. Sukrėskite maltą mėsą ir kaitinkite. Kai mėsa sušoks į mažus gabaliukus, į masę įspauskite česnako skiltelę, suberkite maltą papriką, druską ir žiedinio kopūsto trupinius.

5. Įpilkite vandens arba sultinio ir troškinkite, kol susigers skystis (apie 7 min.) Tiekite iš karto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos