Žinomos daržovės naujai: keptų ridikėlių ir bulvių salotos su kefyro padažu

Ridikėlius dažnai giriam už jų traškumą ir švelnų karstelėjimą, būtent tokie jie būna švieži. Tačiau ar žinojot, kad šią daržovę galima ir kepti? O jei į kompaniją ridikėliams dar pakviestume bulves, iškeptume ir užlietume kefyro padažu? Ingredientai itin pažįstami, bet patiekalas suskambės naujai. Išbandykite!
Bulvių ir ridikėlių salotos
Bulvių ir ridikėlių salotos / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • ryšelis ridikėlių, nupjautais lapeliais ir galiukais;
  • 6–7 mažos bulvės arba 2 didesnės;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta (arba žiupsnis česnakų miltelių);
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • mažų žalumynų ar daigų (jei patinka, bet galima ir nedėti).

padažui:

  • 100 ml kefyro;
  • mažas gabaliukas fetos sūrio, sutrupintas;
  • 1 skiltelė česnako, sutrinta;
  • ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Nemažą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

2. Nuplaukite ridikėlius ir bulves ir supjaustykite taip, kad gabaliukai būtų panašaus dydžio. Suberkite jas į skardą, apšlakstykite aliejumi, gerai rankomis apvoliokite, tada paskleiskite vienu sluoksniu, pabarstykite druska, pipirais, trintu česnaku ar česnakų milteliais. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol daržovės iškeps ir švelniai skrustelės.

4. Daržovėms kepant paruoškite padažą – nedideliame dubenėlyje išsukite visus jam skirtus ingredientus.

5. Iškepusias daržoves dėkite į plačią lėkštę, jei naudojate, pabarstykite žalumynais ir apšlakstykite padažu. Ragaukite nieko nedelsdami. Beje, šios salotos itin skanios kaip garnyras prie įvairių kepsnių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų