Ingredientai:
- ryšelis ridikėlių, nupjautais lapeliais ir galiukais;
- 6–7 mažos bulvės arba 2 didesnės;
- 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta (arba žiupsnis česnakų miltelių);
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- mažų žalumynų ar daigų (jei patinka, bet galima ir nedėti).
padažui:
- 100 ml kefyro;
- mažas gabaliukas fetos sūrio, sutrupintas;
- 1 skiltelė česnako, sutrinta;
- ryšelis šviežių krapų, smulkiai sukapotų;
- druskos.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Nemažą kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.
2. Nuplaukite ridikėlius ir bulves ir supjaustykite taip, kad gabaliukai būtų panašaus dydžio. Suberkite jas į skardą, apšlakstykite aliejumi, gerai rankomis apvoliokite, tada paskleiskite vienu sluoksniu, pabarstykite druska, pipirais, trintu česnaku ar česnakų milteliais. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 20 min., kol daržovės iškeps ir švelniai skrustelės.
4. Daržovėms kepant paruoškite padažą – nedideliame dubenėlyje išsukite visus jam skirtus ingredientus.
5. Iškepusias daržoves dėkite į plačią lėkštę, jei naudojate, pabarstykite žalumynais ir apšlakstykite padažu. Ragaukite nieko nedelsdami. Beje, šios salotos itin skanios kaip garnyras prie įvairių kepsnių.