Kaip sako Gian Luca Demarco, sūrio lazdelėmis įdarytos vištienos krūtinėlės grietinėlės padaže gaminimas užruks mažiau nei pusvalandį. Tačiau lygiai toks pat įveikiamas ir saldžiojo patiekalo – plikytos tešlos pyragaičių, įdarytų šokoladiniu kremu – receptas, kurį pateikia A.Gadžijevas. Išbandykite!
Sūrio lazdelėmis įdaryta vištienos krūtinėlė grietinėlės padaže
Ingredientai:
- 2 vištienos krūtinėlės puselės;
- 4 sūrio lazdelės;
- 200 ml grietinėlės;
- 1 pakuotė ruošinio vištienai grietinėlės ir žolelių padaže;
- 1 skiltelė česnako;
- 200 g ryžių;
- žiupsnelis druskos;
- alyvuogių aliejaus kepimui.
Gaminimas:
1. Į verdantį pasūdytą vandenį suberkite ryžius ir virkite apie 15 min.
2. Peiliu vištienos krūtinėlės puselėse padarykite įpjovas ir į jas įdėkite po dvi sūrio lazdeles. Įpjovas užspauskite/uždarykite mediniais dantų krapštukais ir apkepkite ant didelės ugnies gerai įkaitintame alyvuogių aliejuje.
3. Į atskirą indą suberkite prieskonių pakuotės turinį, užpilkite grietinėle ir gerai išmaišykite. Grietinėlės mišiniu užpilkite keptuvėje esančią vištieną, sumažinkite ugnį ir patroškinkite keletą minučių, kol mėsa visiškai iškeps ir sutirštės padažas.
4. Iškepusias vištienos krūtinėlės puseles supjaustykite 1–2 cm storio riekelėmis ir patiekite su virtais ryžiais, užpilkite padažu, papuoškite šviežiais žalumynais.
Plikytos tešlos pyragaičiai, įdaryti plikytu šokoladiniu kremu
Ingredientai:
pyragaičiams:
- 100 ml vandens;
- 100 ml pieno;
- 30 g sviesto;
- 1,5 arbat. šaukšt. cukraus;
- 1/3 arbat. šaukšt. druskos;
- 110 g miltų;
- 200 g kiaušinių masės (4 kiaušiniai).
kremui:
- 250 ml pieno;
- 50 ml grietinėlės;
- 2 valg. šaukšt. cukraus;
- 2 arbat. šaukšt. kukurūzų krakmolo;
- 50 g kiaušinių trynių masės (2 tryniai);
- 30 g sviesto;
- 150 g juodojo šokolado.
Gaminimas:
1. Puode kaitinkite kartu sumaišytus pieną, vandenį, sviestą, cukrų ir druską, kol užvirs. Tada nukelkite nuo ugnies ir suberkite miltus. Gerai viską išmaišykite iki vientisos masės.
2. Vėl grąžinkite puodą ant ugnies ir dar šiek tiek pakaitinkite, kol išgaruos vanduo. Tada masę perdėkite į kitą indą ir iš lėto įmaišykite kiaušinius iki vientisos masės. Jei tešla išeina per kieta, įpilkite šiek tiek karšto pieno, kad tešla būtų lengvai drimbanti lyg užuolaida nuo mentelės. Sudėkite ją į konditerinį maišelį ir kepimo skardoje suformuokite nedidelius apvalius pyragėlius.
3. Kepkite iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
4. Puode užvirinkite kartu sumaišytus pieną ir grietinėlę.
5. Atskirame inde sumaišykite cukrų ir kukurūzų krakmolą.
6. Į dar vieną didesnį indą sudėkite kiaušinių trynius, kuriuos ištrinkite su cukraus mišiniu iki purios masės.
7. Verdančio pieno šlakeliu nuplikykite kiaušinių trynių masę ir suverkite juos į užvirusį pieną, gerai išmaišykite ir grąžinkite ant ugnies. Kaitinkite, kol masė pradės standėti, ir supilkite ją ant smulkinto šokolado. Gerai išmaišykite ir po truputį dėkite sviestą bei maišykite, kol sviestas visiškai ištirps.
8. Supilkite masę į indą, uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite šaldytuve.
9. Atvėsusį kremą sudėkite į konditerinį maišelį ir juo užpildykite plikytus pyragaičius (prieš tai jų apačioje šaukštelio koteliu padarykite skylutes).