Kaip reikia ruošti šiuos patiekalus, galėjo išvysti kulinarinės-konditerinės TV3 pokalbių laidos „Gardu Gardu“ žiūrovai. Pirmaisiais jos svečiais ir tapo Ali Gadžijevas bei Gian Luca Demarco.
Kiekvieną savaitę laidos studijoje tarpusavyje savo profesinėmis paslaptimis bei naudingais patarimais dalinsis, demonstruos lengvai pagaminamus patiekalus bei šmaikštaus dvi visiems gerai pažįstamos ir charizmatiškos asmenybės.
Jūsų dėmesiui – pirmojoje laidoje pristatytų patiekalų receptai, išbandykite!
Įdaryti pomidorai
Ingredientai:
- 250 g ryžių;
- 4 dideli prinokę kieti pomidorai;
- 100 g konservuotų cukinijų;
- 1 svogūnas;
- 1 nelupta skiltelė česnako;
- 2 valg. šaukšt. kreminio mėlynojo pelėsio sūrio;
- žiupsnelis druskos;
- pipirų;
- ekologiško sultinio kubelis;
- 10 g alyvuogių aliejaus;
- balzamiko acto;
- šviežio baziliko.
Gaminimas:
1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite ryžius ir pavirkite 5 minutes.
2. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite vidų.
3. Įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną kartu su nelupta česnako skiltele. Tada sudėkite susmulkintas cukinijas ir išskobtą pomidorų vidų, trumpai pakepinkite. Pagal skonį įdėkite sauso sultinio. Suverskite nukoštus apvirtus ryžius, įdėkite kreminio mėlynojo pelėsio sūrio ir viską kepdami gerai išmaišykite.
4. Gauta mase įdarykite pomidorus, sudėkite juos į kepimo indą ir uždenkite nupjauta viršūnėle.
5. Kepkite 10 minučių iki 150°C įkaitintoje orkaitėje (įjungus ventiliatorių).
6. Pagardinkite balzamiko actu, papuoškite šviežio baziliko lapeliais.
Lazdyno riešutų morenginis biskvitas su šokoladiniu kremu ir šviežiomis uogomis
Ingredientai:
biskvitui:
- 80 g lazdyno riešutų;
- 25 g greito paruošimo sorgų košės (arba kvietinių miltų);
- 50 g cukraus pudros;
- 4 didelių kiaušinių (kambario temperatūros) baltymai;
- 100 g cukraus.
šokoladiniam kremui:
- 320 g grietinėlės;
- 320 g juodojo šokolado;
- 20 g sviesto.
papuošimui:
- šviežių uogų (braškių, aviečių, šilauogių);
- žiupsnelis cukraus pudros.
Gaminimas:
1. Lazdyno riešutus susmulkinkite ir sumaišykite su greito paruošimo sorgų koše (arba miltais) bei cukraus pudra.
2. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų.
3. Birų mišinį atsargiai įmaišykite lopetėle į išplaktus kiaušinių baltymus iki vientisos masės.
4. Naudodami konditerinį maišelį masę paskleiskite kepimo formoje ir kepkite 18-20 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.
5. Kol biskvitas atvės, paruoškite šokoladinį kremą. Užvirkite grietinėlę ir užpilkite ant inde suberto šokolado. Išmaišykite iki vientisos masės.
6. Į atvėsusią iki maždaug 35°C temperatūros šokolado masę sudėkite smulkintą sviestą ir maišykite, kol ištirps, o masė taps vientisa ir blizgi.
7. Naudodami konditerinį maišelį ant atvėsusio morenginio biskvito paskleiskite šokoladinį kremą ir papuoškite šviežiomis uogomis bei apibarstykite cukraus pudra.