Žinomų virtuvės virtuozų receptai: įdaryti pomidorai ir morenginis biskvitas

Namuose visai nesunku atkartoti patiekalus, kuriuos gamina įgudę virtuvės virtuozai. Jūsų dėmesiui – įdarytų pomidorų receptas, kurį siūlo virtuvės šefas Gian Luca Demarco, ir riešutų biskvitas su skaniais priedais, kurį pristato konditeris Ali Gadžijevas.
Įdarytas pomidoras ir lazdyno riešutų morenginis biskvitas
Įdarytas pomidoras ir lazdyno riešutų morenginis biskvitas / TV3 nuotr.

Kaip reikia ruošti šiuos patiekalus, galėjo išvysti kulinarinės-konditerinės TV3 pokalbių laidos „Gardu Gardu“ žiūrovai. Pirmaisiais jos svečiais ir tapo Ali Gadžijevas bei Gian Luca Demarco.

TV3 nuotr. /Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco
TV3 nuotr. /Ali Gadžijevas ir Gian Luca Demarco

Kiekvieną savaitę laidos studijoje tarpusavyje savo profesinėmis paslaptimis bei naudingais patarimais dalinsis, demonstruos lengvai pagaminamus patiekalus bei šmaikštaus dvi visiems gerai pažįstamos ir charizmatiškos asmenybės.

Jūsų dėmesiui – pirmojoje laidoje pristatytų patiekalų receptai, išbandykite!

Įdaryti pomidorai

Ingredientai:

  • 250 g ryžių;
  • 4 dideli prinokę kieti pomidorai;
  • 100 g konservuotų cukinijų;
  • 1 svogūnas;
  • 1 nelupta skiltelė česnako;
  • 2 valg. šaukšt. kreminio mėlynojo pelėsio sūrio;
  • žiupsnelis druskos;
  • pipirų;
  • ekologiško sultinio kubelis;
  • 10 g alyvuogių aliejaus;
  • balzamiko acto;
  • šviežio baziliko.

Gaminimas:

1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite ryžius ir pavirkite 5 minutes.

2. Nupjaukite pomidorų viršūnėles ir išskobkite vidų.

3. Įkaitintame aliejuje apkepkite smulkiai supjaustytą svogūną kartu su nelupta česnako skiltele. Tada sudėkite susmulkintas cukinijas ir išskobtą pomidorų vidų, trumpai pakepinkite. Pagal skonį įdėkite sauso sultinio. Suverskite nukoštus apvirtus ryžius, įdėkite kreminio mėlynojo pelėsio sūrio ir viską kepdami gerai išmaišykite.

4. Gauta mase įdarykite pomidorus, sudėkite juos į kepimo indą ir uždenkite nupjauta viršūnėle.

5. Kepkite 10 minučių iki 150°C įkaitintoje orkaitėje (įjungus ventiliatorių).

6. Pagardinkite balzamiko actu, papuoškite šviežio baziliko lapeliais.

TV3 nuotr. /Įdarytas pomidoras
TV3 nuotr. /Įdarytas pomidoras

Lazdyno riešutų morenginis biskvitas su šokoladiniu kremu ir šviežiomis uogomis

Ingredientai:

biskvitui:

  • 80 g lazdyno riešutų;
  • 25 g greito paruošimo sorgų košės (arba kvietinių miltų);
  • 50 g cukraus pudros;
  • 4 didelių kiaušinių (kambario temperatūros) baltymai;
  • 100 g cukraus.

šokoladiniam kremui:

  • 320 g grietinėlės;
  • 320 g juodojo šokolado;
  • 20 g sviesto.

papuošimui:

  • šviežių uogų (braškių, aviečių, šilauogių);
  • žiupsnelis cukraus pudros.

Gaminimas:

1. Lazdyno riešutus susmulkinkite ir sumaišykite su greito paruošimo sorgų koše (arba miltais) bei cukraus pudra.

2. Kiaušinių baltymus išplakite su cukrumi iki standžių putų.

3. Birų mišinį atsargiai įmaišykite lopetėle į išplaktus kiaušinių baltymus iki vientisos masės.

4. Naudodami konditerinį maišelį masę paskleiskite kepimo formoje ir kepkite 18-20 minučių iki 190°C įkaitintoje orkaitėje.

5. Kol biskvitas atvės, paruoškite šokoladinį kremą. Užvirkite grietinėlę ir užpilkite ant inde suberto šokolado. Išmaišykite iki vientisos masės.

6. Į atvėsusią iki maždaug 35°C temperatūros šokolado masę sudėkite smulkintą sviestą ir maišykite, kol ištirps, o masė taps vientisa ir blizgi.

7. Naudodami konditerinį maišelį ant atvėsusio morenginio biskvito paskleiskite šokoladinį kremą ir papuoškite šviežiomis uogomis bei apibarstykite cukraus pudra.

TV3 nuotr. /Lazdyno riešutų morenginis biskvitas
TV3 nuotr. /Lazdyno riešutų morenginis biskvitas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis