Žuvies troškinukas su daržovėmis: gal galima pakartoti?

Žuvies troškinys yra puikus patiekalas, nes jame yra visko – ir sočių baltymų, ir daržovių. Tad pietums gauname gerą užtaisą energijos, per daug neapsunkindami skrandžio. Išmėginkite – rekomenduojame!
Žuvies ir daržovių troškinys
Žuvies ir daržovių troškinys / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 200 g pievagrybių,
  • 700 g menkės filė,
  • 200 ml daržovių sultinio,
  • 1 kg porų,
  • 5 vnt. morkų,
  • 2 valg. š. aliejaus,
  • 1 vnt. 2 šaukštai citrinų sulčių,
  • 4 valg. š. saulėgrąžų,
  • 1 saujos krapų,
  • 1 žiupsnelio druskos,
  • 1 žiupsnelio pipirų.

Gaminimas:

Porus supjaustykite žiedais, morkas – šiaudeliais, pievagrybius – plonomis riekelėmis. Puode užvirinkite litrą sūdyto vandens, sukrėskite porus ir ant silpnos ugnies virkite 12 minučių. Nuvarvinkite sietelyje.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite pievagrybius. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir išimkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite morkas. Menkių filė supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska ir pipirais.

Morkas sumaišykite su porais, sukrėskite į karščiui atsparų indą. Ant viršaus išdėliokite menkių gabalėlius, ant jų sukrėskite pievagrybius, tada – saulėgrąžas.

Supilkite daržovių sultinį, indą uždenkite ir 200 laipsnių orkaitėje troškinkite 18–20 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis