Reikės:
- 200 g pievagrybių,
- 700 g menkės filė,
- 200 ml daržovių sultinio,
- 1 kg porų,
- 5 vnt. morkų,
- 2 valg. š. aliejaus,
- 1 vnt. 2 šaukštai citrinų sulčių,
- 4 valg. š. saulėgrąžų,
- 1 saujos krapų,
- 1 žiupsnelio druskos,
- 1 žiupsnelio pipirų.
Gaminimas:
Porus supjaustykite žiedais, morkas – šiaudeliais, pievagrybius – plonomis riekelėmis. Puode užvirinkite litrą sūdyto vandens, sukrėskite porus ir ant silpnos ugnies virkite 12 minučių. Nuvarvinkite sietelyje.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite pievagrybius. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir išimkite į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje pakepinkite morkas. Menkių filė supjaustykite vienodo dydžio gabalėliais, pašlakstykite citrinų sultimis, pabarstykite druska ir pipirais.
Morkas sumaišykite su porais, sukrėskite į karščiui atsparų indą. Ant viršaus išdėliokite menkių gabalėlius, ant jų sukrėskite pievagrybius, tada – saulėgrąžas.
Supilkite daržovių sultinį, indą uždenkite ir 200 laipsnių orkaitėje troškinkite 18–20 minučių. Pabarstykite kapotais krapais.
Skanaus!