Ingredientai:
- 1 indelis ant garų ruoštų avinžirnių
- 500 gramų baltos žuvies filė
- 8 valgomieji šaukštai maltų džiūvėsių
- 6 maži marinuoti agurkėliai
- 1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių
- Krapai, aliejus druska, pipirai citrina papuošimui, majonezas papuošimui, marinuoti agurkėliai papuošimui.
Paruošimo būdas
- Žuvį smulkiai supjaustykite ir sudėkite į trintuvę. Suberkite avinžirnius, agurkėlius, keturis valgomuosius šaukštus maltų džiūvėsių, garstyčias, krapus, pagal skonį druskos ir šviežiai maltų pipirų. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
- Iš gauto faršo formuokite nedidelius kotletukus, apvoliokite juos likusiuose džiūvėsiuose ir iš abiejų pusių po 3–4 minutes apkepkite nedideliame kiekyje aliejaus.
- Patiekite su citrinos skiltele (jos sultis reikia išspausti ant kotletų), majonezu ir agurkėliais.
Skanaus!