Žvalumas ir gaiva: 5 vasariški šaltos kavos kokteiliai

Temperatūros stulpeliui kopiant vis aukščiau, ledukai ir ledai šaldiklyje ilgai neužsibūna. Tuo tarpu lediniai kavos gėrimai yra nesenstanti sezono klasika, kuri ne tik gaivina, bet ir išblaško mieguistumą. O jei pridėjus šiek tiek vaisių ar ledų... Šią vasarą siūlome išbandyti penkis kavos kokteilius, kuriuos be galo paprasta pasigaminti namuose.
Kavos kokteiliai / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.
Kavos kokteiliai / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.

Braškių pievelė

Braškių pievelė / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.
Braškių pievelė / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.

Šalta ir kreminė – tinka prie mėgstamo „The Beatles“ albumo vėlyvą vasaros popietę.

Reikės:

  • Pupelės „Jacobs Espresso“
  • 150 ml pieno
  • 1 sunokusio banano
  • Saujos braškių
  • Nerafinuoto cukranendrių cukraus pagal skonį

Kavos ledo kubeliams reikės:

  • Pupelių „Jacobs Espresso“
  • Stiklinės vandens

Gaminimas:

Sumalkite pupeles ir paruoškite dvigubą porciją norimo stiprumo juodos kavos (kavos aparatu arba patys). Leiskite jai atvėsti, perpilkite į ledo formeles ir užšaldykite.

Paruoškite porciją espresso kavos (kavos aparatu arba patys). Suplakite ją su vaisiais, pienu ir cukrumi iki vientisos masės.

Patiekite su šaldytos kavos kubeliais.

Arbūzo kava

Arbūzo kava / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.
Arbūzo kava / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.

Arbūzas ir kava? Tikrai taip – nustebsite, jog iki šiol nebandėte.

Reikės:

  • Pupelių „Jacobs Espresso“
  • 2 riekelių arbūzo
  • 2 šaukštelių nerafinuoto cukranendrių cukraus
  • 4 smulkinto ledo kubelių
  • ½ žaliosios citrinos sulčių
  • Žaliosios citrinos žievelės

Gaminimas:

Sumalkite pupeles ir paruoškite porciją espresso kavos (kavos aparatu arba patys).

Sumaišykite šaukštelį cukraus su tarkuota žaliosios citrinos žievele.

Susmulkinkite ledo kubelius – tai padaryti galite įvynioję juos į švarų virtuvinį rankšluostį ir padaužę plaktuku. Suplakite juos su arbūzu, likusiu cukrumi ir žaliosios citrinos sultimis.

Stiklinės dugną išklokite paruošta mase ir užpilkite kava. Papuoškite žaliosios citrinos žievele, maišyta su cukrumi.

Žaibiškai paruošiama braškinė kava

Braškinė kava / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.
Braškinė kava / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.

Kavos kokteilis, kurį paruošite greitai, tačiau mėgausitės ilgai.

Reikės:

  • Pupelių „Jacobs Espresso“
  • 150 ml pieno
  • 5 šaukštų braškių skonio ledų
  • Cukraus pagal skonį
  • Plaktos grietinėlės
  • Šviežios braškės
  • Keleto mėtų lapelių

Gaminimas:

Sumalkite pupeles ir paruoškite porciją espresso kavos (kavos aparatu arba patys). Paruoštą kavą sumaišykite su pienu ir cukrumi.

Supjaustykite braškę bei mėtų lapelius ir išmaišykite. Stiklinės dugną išklokite ledais ir užpilkite kava.

Stiklinę papuoškite plakta grietinėle ir braškių-mėtų mase.

Bananų kava

Bananų kava / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.
Bananų kava / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.

Klasikinis skonių derinys, tinkantis gaiviai pradėti dieną.

Reikės:

  • Pupelių „Jacobs Crema“
  • 150 ml vandens
  • 150 ml labai šalto pieno
  • 1 banano
  • 2 šaukštų cukraus
  • Žiupsnelio cinamono

Gaminimas:

Sumalkite pupeles (kavos aparatu arba patys) ir paruoškite 150 ml juodos kavos.

Pusę pieno kiekio suplakite su bananu, šaukštu cukraus ir žiupsneliu cinamono.

Likusį pieną sumaišykite su likusiu šaukštu cukraus ir suplakite pieno plaktuvu iki putų.

Į aukštą stiklinę supilkite bananų skonio pieną, paskui lėtai pilkite kavą. Paruoštą gėrimą papuoškite plakto pieno putomis.

Kokosinė kava

Kokosinė kava / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.
Kokosinė kava / „Jacobs Douwe Egberts (JDE)“ nuotr.

Tirštas, egzotiškas ir saldus – tinka gerti tiek Karibų pakrantėje, tiek ąžuolo paunksmėje.

Reikės:

  • Pupelių „Jacobs Espresso“
  • 250 g plombyro ledų
  • 4-5 šaukštų kokosų pieno
  • 2 šaukštelių kokosų likerio (pvz. „Malibu“) arba kokosų sirupo
  • 2-3 šaukštelių kokosų drožlių
  • Vanilės ekstrakto
  • 2-3 šaukštelių cukraus
  • Plaktos grietinėlės ir kokosų drožlių papuošimui

Gaminimas:

Sumalkite pupeles ir paruoškite porciją espresso kavos (kavos aparatu arba patys). Pasaldinkite.

Suplakite ledus, likerį arba sirupą, kokosų pieną, kokosų drožles ir vanilę. Perpilkite į stiklines.

Įpilkite saldintą kavą. Gėrimą papuoškite plakta grietinėle ir kokosų drožlėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis