Braškių pievelė
Šalta ir kreminė – tinka prie mėgstamo „The Beatles“ albumo vėlyvą vasaros popietę.
Reikės:
- Pupelės „Jacobs Espresso“
- 150 ml pieno
- 1 sunokusio banano
- Saujos braškių
- Nerafinuoto cukranendrių cukraus pagal skonį
Kavos ledo kubeliams reikės:
- Pupelių „Jacobs Espresso“
- Stiklinės vandens
Gaminimas:
Sumalkite pupeles ir paruoškite dvigubą porciją norimo stiprumo juodos kavos (kavos aparatu arba patys). Leiskite jai atvėsti, perpilkite į ledo formeles ir užšaldykite.
Paruoškite porciją espresso kavos (kavos aparatu arba patys). Suplakite ją su vaisiais, pienu ir cukrumi iki vientisos masės.
Patiekite su šaldytos kavos kubeliais.
Arbūzo kava
Arbūzas ir kava? Tikrai taip – nustebsite, jog iki šiol nebandėte.
Reikės:
- Pupelių „Jacobs Espresso“
- 2 riekelių arbūzo
- 2 šaukštelių nerafinuoto cukranendrių cukraus
- 4 smulkinto ledo kubelių
- ½ žaliosios citrinos sulčių
- Žaliosios citrinos žievelės
Gaminimas:
Sumalkite pupeles ir paruoškite porciją espresso kavos (kavos aparatu arba patys).
Sumaišykite šaukštelį cukraus su tarkuota žaliosios citrinos žievele.
Susmulkinkite ledo kubelius – tai padaryti galite įvynioję juos į švarų virtuvinį rankšluostį ir padaužę plaktuku. Suplakite juos su arbūzu, likusiu cukrumi ir žaliosios citrinos sultimis.
Stiklinės dugną išklokite paruošta mase ir užpilkite kava. Papuoškite žaliosios citrinos žievele, maišyta su cukrumi.
Žaibiškai paruošiama braškinė kava
Kavos kokteilis, kurį paruošite greitai, tačiau mėgausitės ilgai.
Reikės:
- Pupelių „Jacobs Espresso“
- 150 ml pieno
- 5 šaukštų braškių skonio ledų
- Cukraus pagal skonį
- Plaktos grietinėlės
- Šviežios braškės
- Keleto mėtų lapelių
Gaminimas:
Sumalkite pupeles ir paruoškite porciją espresso kavos (kavos aparatu arba patys). Paruoštą kavą sumaišykite su pienu ir cukrumi.
Supjaustykite braškę bei mėtų lapelius ir išmaišykite. Stiklinės dugną išklokite ledais ir užpilkite kava.
Stiklinę papuoškite plakta grietinėle ir braškių-mėtų mase.
Bananų kava
Klasikinis skonių derinys, tinkantis gaiviai pradėti dieną.
Reikės:
- Pupelių „Jacobs Crema“
- 150 ml vandens
- 150 ml labai šalto pieno
- 1 banano
- 2 šaukštų cukraus
- Žiupsnelio cinamono
Gaminimas:
Sumalkite pupeles (kavos aparatu arba patys) ir paruoškite 150 ml juodos kavos.
Pusę pieno kiekio suplakite su bananu, šaukštu cukraus ir žiupsneliu cinamono.
Likusį pieną sumaišykite su likusiu šaukštu cukraus ir suplakite pieno plaktuvu iki putų.
Į aukštą stiklinę supilkite bananų skonio pieną, paskui lėtai pilkite kavą. Paruoštą gėrimą papuoškite plakto pieno putomis.
Kokosinė kava
Tirštas, egzotiškas ir saldus – tinka gerti tiek Karibų pakrantėje, tiek ąžuolo paunksmėje.
Reikės:
- Pupelių „Jacobs Espresso“
- 250 g plombyro ledų
- 4-5 šaukštų kokosų pieno
- 2 šaukštelių kokosų likerio (pvz. „Malibu“) arba kokosų sirupo
- 2-3 šaukštelių kokosų drožlių
- Vanilės ekstrakto
- 2-3 šaukštelių cukraus
- Plaktos grietinėlės ir kokosų drožlių papuošimui
Gaminimas:
Sumalkite pupeles ir paruoškite porciją espresso kavos (kavos aparatu arba patys). Pasaldinkite.
Suplakite ledus, likerį arba sirupą, kokosų pieną, kokosų drožles ir vanilę. Perpilkite į stiklines.
Įpilkite saldintą kavą. Gėrimą papuoškite plakta grietinėle ir kokosų drožlėmis.